Рамала. Президентът на Палестинската Автономия(ПА) Махмуд Абас е провел среща

...
Рамала. Президентът на Палестинската Автономия(ПА) Махмуд Абас е провел среща
Коментари Харесай

The Times of Israel: Махмуд Абас и „Хамас“ са провели разговори за помирение в Рамала

Рамала. Президентът на Палестинската Автономия(ПА) Махмуд Абас е провел среща с делегация на съперниците си от „ Хамас “ в Рамала, с цел да се търсят пътища за вероятно помиряване сред враждуващите палестински фракции, съобщи The Times of Israel.
Срещата е извършена в щаб-квартирата на ПА в Рамала, на нея са обсъждани опциите за връщане на контрола на автономията над Газа и снемането на глобите, които ПА наложи над „ Хамас “. Инициатор на договарянията е Абас.
Делегацията на Автономията е била управлявана от някогашния Министър на образованието на Палестина Насър ал Дин ал Шаер, а от страна на „ Хамас “ са участвали няколко депутати от Народното събрание в Ивицата Газа.
Според източници, осведомени с договарянията, страните са „ разглеждали цялостната обстановка и са търсели способи за реализиране на единение и слагане на завършек на разделянето “.
Хамас завзе контрола над Газа от Палестинската Автономия посредством кървясъл прелом през 2007 година Дългогодишните опити за помиряване не дадоха резултат до този миг.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР