Ральо Ралев - кметът на пловдивския район „Северен“ и неговият

...
Ральо Ралев - кметът на пловдивския район „Северен“ и неговият
Коментари Харесай

Борисов и Цацаров помогнали в ареста на подкупния кмет Ралев

Ральо Ралев - кметът на пловдивския регион „ Северен “ и неговият помощник са арестувани поради искане на рушвет против позволение за градеж. Това сподели заместител основният прокурор Иван Гешев по време на брифинг.

„ Гражданин - строител подава сигнал до министър-председателя, който сочи, че от него се желаят пари, с цел да бъдат утвърдени строителни бумаги за градеж на обект в регион „ Северен “ град Пловдив “, означи Гешев, представен от Фокус.

„ След това тази тъжба е изпратена от господин Борисов към КПКОМПИ. В рамките дневно беше докладвана тази тъжба. Беше докладвано и на основния прокурор Сотир Цацаров. Образувано е досъдебно произвеждане “, означи той.

„ Това е дело, което следва да се проверява от следователи. Започват да се събират доказателства, за тези неща, които твърди строителният бизнесмен “, изясни Гешев.

Той добави, че от страна на КПКОНПИ се правят обособени мероприятия, с цел да подкрепят активността.

По думите му в границите на няколко часа се е провела сполучлива сработка.

„ С тези служби българските жители би трябвало да се гордеят, настоявам го напълно съществено. За мен това е огромен триумф “, съобщи той.

„ В резултат от събраните доказателства в четвъртък беше решено да се задържат избрани лица в град Пловдив. Беше арестуван кметът на регион „ Северен “ и още едно лице „ медиатор “ при приемане на парична сума. Това са кметът и лице, което прокуратурата счита, че е „ помагач-посредник “, добави Гешев.

Той изясни, че обстановката се развива от началото на предходната година. Строителят има парцел, които има намерение да направи блок и през декември 2018г. внася документи в регион „ Северен “ за издаване на позволение за градеж. От администрацията са установени забележки, само че те са били отстранени са в период. Според Гешев обаче макар, че документите са изрядни, строителят не е получил полагащото му се позволение за градеж.

„ Кметът, мотириван по една или друга причина взима плана в личния си кабинет, което по закон не подхожда на негови пълномощия “, уточни зам. основният прокурор.

Според Гешев забавянето на разрешителното е водело до финансови загуби за строителя.

„ Започва да се усеща притиснат в ъгъла. Изправен е пред действителната опция да банкрутира “, посочи той.

Вследствие на това строителят е правил диалози с разнообразни хора от Общината, като от тях е получавал отговор, че ще получи нужните документи против 60 хиляди лева

„ При диалог с следващия човек му се споделя, че извънредно близко лице на кмета може да му помогне и да изчака. Това лице се оказва един от обвинените, в качеството на помощник. От всички източници съответствува една и съща оферта “, добави Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР