Ралица Касимова от Хранкооп“ е на фермерския пазар в Стара

...
Ралица Касимова от Хранкооп“ е на фермерския пазар в Стара
Коментари Харесай

Фермерските пазари обединяват чистата храна и забравени традиционни вкусове

Ралица Касимова от " Хранкооп “ е на фермерския пазар в Стара Загора, където се организира за 14-и следващ път ревюто БАТА АГРО, като това е най-голямото агро ревю в България.

За пръв път канят фермерския пазар в границите на това изложени.

" За следващ път се вижда, че тук, както и на други места, на които сме провеждали такива събития и сме взели участие, има голям интерес към българските артикули, към занаятчийските произведения, към чистия усет, към забравените усети, тъй като доста от тях към този момент в действителност са забравени за жалост “, сподели Ралица.

" Хранкооп " е хранителен кооператив, който работи за естествен и обезпечен достъп до чиста храна на хората в огромните градове.

Тя споделя, че от 12 години работят като организация, а от 9 години вършат фермерски пазари в София и в страната, все пак „ има извънредно огромно недоумение за значимостта на това да сме хранително самостоятелни, да имаме свое произвеждане и да имаме своите съхранени сортове и обичаи, да имаме вкусна, чиста и здравословна храна “.

Те приготвят още събития през май, едно от които е неделен фермерски фестивал “От фермата до трапезата ”, който ще се организира на 22 май в Борисовата градина в клуб " Маймунарника “.

На едно място ще има фермерски пазар, семинар по национални танци и детски уъркшоп за подготвяне на здравословни закуски, срещи с производители на чиста и натурална храна от цялата страна.



Следващото събитие е на 29 май " Джазови звуци от зеленчуци и песнопения с растения “, когато ще се организира следващият фермерски фестивал пред НДК . Там ще има с изключение на хубава храна, хубава музика и доста изненади за най-малките като разработване на музикални принадлежности от зеленчуци.
По обявата работи: Ралица Тачева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР