Ралито на облигациите в САЩ се поднови във вторник, водейки

...
Ралито на облигациите в САЩ се поднови във вторник, водейки
Коментари Харесай

В слаб ден за акциите в САЩ Apple завърши на стойност над $3 трлн.

Ралито на облигациите в Съединени американски щати се възобнови във вторник, водейки доходността на референтните 10-годишни американски облигации до най-ниското им равнище от лятото и подвигна софтуерните акции в другояче неподходящ ден за Уолстрийт.

Технологичният показател Nasdaq Composite добави 0,3%.

В необятния S&P 500, който загуби по-малко от 0,1%, растежите в акциите на софтуерните компании и обвързваните с дискреционни потребителски артикули не съумяха да компенсират спадовете в секторите комунални услуги, сила, материали и недвижими парцели.

Dow Jones Industrial Average падна с 0,2%, или към 80 пункта, обобщава The Wall Street Journal.

Всички преобладаващи на пазара софтуерни акции от така наречен Великолепна седморка се покачиха във вторник с изключение на тези на Meta Platforms, които паднаха с 0,5%.

Производителят на чипове Nvidia напредна с 2,3%.

Apple означи растеж от 2,1%, завършвайки на стойност над $3 трилиона за първи път от началото на август.

Доходността на 10-годишните съкровищни облигации приключи на 4,171%, което е спад от 4,286% в понеделник и много под 5%, достигнати в края на октомври. Доходността, която пада с покачването на цените на облигациите, не е била толкоз ниска от 31 август.

Във вторник най-големият печеливш в S&P 500 беше компания за търговия с облигации, което в допълнение акцентира въздействието на дълговия пазар върху акциите в последно време, показва WSJ.

MarketAxess Holdings се увеличи с 5,3%, откакто заяви на вложителите, че размерите на електронната платформа за търговия с облигации са достигнали върха от 303,3 милиарда $ през ноември. Дневните размери на търговия бяха с 9,3% по-високи от година по-рано и с 13% спрямо октомври, преди началото на ралито на облигациите.

В други елементи на пазара акциите на най-голямата аптечна верига в Съединени американски щати CVS прибавиха 3,7%.

Alaska Air се увеличи с 4,4%, възстановявайки се от разпродажбата в понеделник, пристигнала в отговор на договорката за пазаруването на съперника Hawaiian Airlines за 1 милиард $.

Инвеститорите приветстваха тримесечните облаги на колоса в производството на фъстъчено масло и желе J.M. Smucker с растеж от 3,3% и на водопроводния снабдител Ferguson, който добави 3,5%.

Отговорът на резултатите на търговците на дребно беше разбъркан. Lands’ End и Signet Jewellers се повишиха надлежно с 9,6% и 5,9%. Продавачът на дамско облекло J.Jill падна с 8,8%, а притежателят на магазините за обувки DSW Designer Brands спадна с 33%. AutoZone едвам помръдна, завършвайки с 0,3% облага.

Цените на петрола се намалиха за четвърта поредна комерсиална сесия, откогато Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните пазарни съдружници оповестиха последния кръг от съкращения на добива. Базовите фючърси на американския недопечен нефт изгубиха 1% и приключиха на $72,32 за барел. Цените на петрола в Съединени американски щати са се намалили със 7,1% от 29 ноември, тъкмо преди ОПЕК+ да разгласи съкращенията.

Отвъд океана борсовите показатели в Азия се сринаха. Shanghai Composite падна с 1,7%, хонконгският Hang Seng се намали с 1,9%, а японският Nikkei 225 загуби 1,4%.

След като китайските пазари затвориха, Moody's Investors Service понижи вероятността си за кредитния рейтинг на страната до „ негативна “. Рейтинговата компания съобщи, че финансовите избавителни линии, предоставени от държавното управление на бедстващи райони и компании, вредят на стопанската система.

В Европа лондонският FTSE 100 загуби 0,3%, а немският DAX завоюва 0,8%.

Паневропейският показател Stoxx 600 записва растеж от 0,4%. Най-печеливши бяха акциите на автомобилните компании, поскъпнали с 1,2%, а книжата на минните сдружения спаднаха с 0,9%, показва CNBC.

Най-сериозни придвижвания регистрираха телекомуникационните компании. Акциите на Ericsson се повишиха с 4,4% след сключването на договорка с AT&T за взаимно създаване на телекомуникационни мрежи от последващо потомство, до момента в който книжата на Nokia спаднаха с 8,4%, защото се чака компанията да разгласи съществени загуби. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР