Ралф Тийтър е роден през 1890 и губи зрението си,

...
Ралф Тийтър е роден през 1890 и губи зрението си,
Коментари Харесай

Автопилотът е изобретение на сляп инженер

Ралф Тийтър е роден през 1890 и губи зрението си, когато е 5-годишен в случай, за които не обича да приказва. Баща му вижда влечението на Ралф към основаването на всякакви работи и му прави работилница, а по-късно момчето ще приключи Университетът в Пенсилвания със компетентност Машинно инженерство. Той се завръща в родната си Индиана, където стартира работа в фамилната компания Perfect Circle, която се занимава най-вече с колела, коли и влакове. С времето се изкачва в йерархията и най-после оглавява компанията от 3000 чиновници.

.

През 1958 Chrysler поставят в първокласните си коли „ автопилот “ като спомагателна екстра преди да вкара Спийдостат по-широко. General Motors вкарват термина „ круз надзор “, които и остава. През 70-те години с увеличението на цените на бензина поради нефтеното ембарго, тази към момента новаторска система става извънредно значима за американските коли. Тя икономисва към 150 000 барела с петрол дневно.

Компанията Perfect Circle на този стадий към този момент е продадена, само че работата и приносът на Тийтър не остават незабелязани. Той е президент на Асоциацията на автомобилните инженери и получава две почетни степени: лекар по инженерство от Технологичния институт в Индиана и лекар по право от Колежа Иърлам. През 1988, 6 години след гибелта му, той е въведен в Автомобилната залата на славата.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР