Ръководството на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е

...
Ръководството на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е
Коментари Харесай

“Цензурата отново надделя”. УНСС отказа прожекция на филма за доц. Кристиан Таков, бил политически

Ръководството на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) е октазало на територията му да бъде излъчен филмът на Веселин Диманов за доцент Кристиан Таков “Моралът е положителното ”. Това излиза наяве от статус на Диманов във Facebook:

“Цензурата още веднъж надви – този път тя се прояви не къде да е, а в университета. И по-точно – УНСС. Да, тъкмо там, където свободата би трябвало да е най-висша цел. Днес получих позвъняване с покана за среща с управителни фрагменти, професори и адвокати, по отношение на прожекция на “Моралът е положителното ” на територията на УНСС. Отидох, вдъхновен от мисълта – ето, плодовете на нашия труд се отплащат – след близо седмица на договаряния имаме дата, час, зала, че даже и бюджет за наемане на техника за професионално лъчение на кино лентата.

Стиснахме си ръцете в коридора – 28 март, 16:00 часа, Аула “Максима ” – вход свободен за студенти и преподаватели. Целта на прожекцията – просветителна.

Да, но не – след близо час получих второ позвъняване, което в действителност ме шокира.

Съобщиха ми най-любезно, че прожекцията би трябвало да се отсрочи за след изборите, защото, забележете: “има заплаха от скандал и неверно пояснение на самодейността ”.Или другояче казано – тормозят се, че филмът бил политически.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР