Ръководството на Централното разузнавателно управление на САЩ () миналата седмица

...
Ръководството на Централното разузнавателно управление на САЩ () миналата седмица
Коментари Харесай

ЦРУ губи информатори в Китай, Русия, Иран

Ръководството на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати ( ) предходната седмица осведоми чиновниците си по целия свят за увеличаващия се брой превербовки, арести или ликвидации на задгранични информатори. Както написа The New York Times, Централно разузнавателно управление на САЩ е най-загрижено за обстановката в Китай, Русия, Иран и Пакистан, съобщи организация Фокус.

Според източниците на изданието предходната седмица е изпратена секретна депеша със съответното наличие „ до всички точки и бази на Централно разузнавателно управление на САЩ в света “. В документа се съдържа точният брой „ задържани или убити “ задгранични информатори на дирекцията през последните години. Вестникът не дава тази цифра, като изяснява, че разкриването на такава информация даже в границите на разследващите структури е извънредно нетипично, а вниманието към тях приказва за „ значимостта на зародилите проблеми “.
 Централно разузнавателно управление на САЩ отзова своя чиновник в Сърбия заради признаци на Хавански синдром Централно разузнавателно управление на САЩ отзова своя чиновник в Сърбия заради признаци на Хавански синдром
Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати отзова собствен чиновник от Сърбия заради неврологични признаци, които се смятат за демонстрация на...

Според източниците на The New York Times, най-големите страхове на управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ са породени от обстановката с американски информатори в Китай, Пакистан, Русия и Иран. Според създателите на телеграмата триумфите на съветските и китайските експерти в региона на „ изкуствения разсъдък, биометричното сканиране, системите за различаване на лица и други технологии “ затрудняват връзката на американското разузнаване с източниците му. Според управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ, съперничеството сред Съединени американски щати и Руската федерация и КНР и провокациите, подбудени от тези страни, вършат „ по-важно от всеки път основаването на шпионски мрежи [там] и отбрана на информаторите “.

Според източниците на изданието в Пакистан на -често се следят опити на локалното контраразузнаване да вербува хора, работещи под прикритие за Съединени американски щати. В резултат на това те стартират да дават на Централно разузнавателно управление на САЩ погрешна информация, която съгласно The New York Times е извънредно рискова в подтекста на качването на радикалното придвижване „ Талибан “ на власт в прилежащ Афганистан. В Иран и Китай, съгласно Централно разузнавателно управление на САЩ, е имало случаи на елиминиране на американски информатори.

Заместник-прессекретарят на Съединени американски щати Карин Жан-Пиер съобщи във вторник, че Белият дом не може да разяснява обявата. „ Нямам какво да ви кажа по тази тематика, бих предложила да се свържете с Централно разузнавателно управление на САЩ за всевъзможни мнения, само че нямам какво да рапортувам по тази тематика “, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР