Ръководството на Севиля взе решение да се раздели с наставника

...
Ръководството на Севиля взе решение да се раздели с наставника
Коментари Харесай

Официално: Севиля уволни Сампаоли

Ръководството на Севиля взе решение да се раздели с наставника на тима Хорхе Сампаоли, оповестиха от клуба. Причината за уволнението на аржентинския експерт е незадоволителното показване на андалусийците в Ла Лига.

Макар че тимът се движи добре в Лига Европа, където ще срещне на 1/4-финалите Манчестър Юнайтед, отборът продължава неприятните игри в шампионата. Севиля загуби през уикенда от Хетафе с 0:2 и има едвам една победа в последните 5 мача от Ла Лига, като остава рисково близо до зоната на изпадащите.

В формалното изказване на клуба се споделя следното:

“ФК Севиля приключи контракта си с треньора Хорхе Сампаоли след провалянето на тима от Хетафе, което го върна на ръба на местата, даващи право на изпадане. Фактът, че тимът не съумя да се измъкне от най-ниските позиции в таблицата, откогато той пое треньорския пост, и обликът, който предложи в последните няколко мача на тима, накараха клуба да вземе това решение, в търсене на реакция в последните дванадесет мача, които остават до края на Ла Лига.

ФК Севиля благодари на Сампаоли за услугите му и му пожелава шанс в бъдещето. През последните няколко часа клубът работи по намирането на нов треньор и желанието е той да поеме управлението на тренировката, планувана за 18:00 ч. през днешния ден следобяд ”.

Сампаоли водеше Севиля за повторно, откакто пое отбора при започване на октомври предходната година. Очаква се неговият правоприемник да бъде баският експерт Хосе Луис Мендилибар, който води за последно Алавес.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР