Ръководството на Серия А осъди всички случаи на расизъм в

...
Ръководството на Серия А осъди всички случаи на расизъм в
Коментари Харесай

Серия А осъди поредния расистки скандал

Ръководството на Серия А осъди " всички случаи на расизъм " в италианския футбол, откакто Ромелу Лукаку беше обиждан по време на полуфиналния мач за купата на Интер Милано против Ювентус, съобщи Агенция Франс Прес.

Лукаку вкара дузпа, която обезпечи на Интер тъждество 1:1 в първия мач във вторник, само че беше изпъден, откакто получи втори жълт картон поради изразената от него наслада пред почитателите на Ювентус.

Белгийският нападател държеше пръст на устата си и нареждаше на последователите да " млъкнат ", само че известията за маймунски викания бяха доказани едвам късно през вчерашния ден от неговите представители Roc Nation, откакто нито Интер, нито Юве загатнаха за случая след мача.

" Серия А изрично осъжда всички случаи на расизъм и всякаква форма на дискриминация ", се споделя в изказване на италианската висша дивизия.

" Няколко души по трибуните не могат да съсипят футбола и не съставляват всички почитатели на стадиона... Клубовете от Серия А, както постоянно са го правили, ще могат да открият виновните лица и да им забранят доживотно да посещават техните терени ", се споделя още в изказването.

Президентът на Roc Nation Sports International Майкъл Йормарк изиска опрощение от Ювентус за " враждебните и отвратителни расистки обиди ", които Лукаку получи от някои последователи на домакините " преди, по време и след дузпата ".

" Италианските управляващи би трябвало да употребяват тази опция, с цел да се оправят с расизма, а не да санкционират жертвата на обидата ", добави Йормарк.

Инцидентът е следващият случай на расизъм по италианските футболни игрища и се случва в деня, в който Лацио получи условно наказване от един мач за затваряне на трибуните поради всеобщите антисемитски викания на техните последователи по време на дербито на Рим предишния месец.

Съперникът на Лацио - Рома, също беше санкциониран с 8000 евро за това, че негови почитатели са обиждали на расова основа треньора на Сампдория Деян Станкович.

Бившият полузащитник на Цървена звезда Белград, Лацио и Интер Милано - Станкович, беше подложен на викания, в които твърдите последователи на домакините го назоваха " ром ", до момента в който треньорът на Рома Жозе Моуриньо не ги помоли да спрат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР