Ръководството на Прокуратурата на Република България призова всички прокурори, следователи

...
Ръководството на Прокуратурата на Република България призова всички прокурори, следователи
Коментари Харесай

Прокуратурата организира кампания за даряване на кръвна плазма

Ръководството на Прокуратурата на Република България прикани всички прокурори, следователи и правосъдни чиновници, преболедували COVID-19 и възстановили се от инфекцията, да поддържат акцията по даряване на рековалесцентна плазма.

„ Всяка наша помощ и изпитание са от голяма важност за спасяването на човешкото здраве и живот. Нека дружно да попълним Националната банка за рековалесцентна плазма и да продължим да го вършим, до момента в който от това има потребност! “, написа в апела на управлението на Прокуратура на Република България, адресиран до административните ръководители на прокуратурите, шефа на Национална следствена служба и правосъдните чиновници.

В акцията по даряване на кръвна плазма /съдържаща антитела от преболедували COVID-19/ могат да се включат всички прокурори, следователи, правосъдни чиновници, техни родственици и близки, които са преболедували и са се възстановили от инфекцията.

Предстои да се изготви график на искащите и отговарящи на критериите, които ще могат да дарят рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР