Безплатно ще бъде движението на моторните превозни средства по магистралите

...
Безплатно ще бъде движението на моторните превозни средства по магистралите
Коментари Харесай

Безплатно с автомобили по магистрали и мостове в Турция от 15 до 19 юни

Безплатно ще бъде придвижването на моторните транспортни средства по автомагистралите и мостовете на Турция в дните от 15 до 19 юни по случай свещения мюсюлмански празник Курбан байрам, оповестиха турските медии.

Утре, 15 юни, в Турция стартира ваканцията за празника.

Курбан байрам е единият от двата най-големи празника в исляма. Отличава се с това, че на него се колят животни, които се принасят в жертва за здраве и благоденствие. Байрамът ще продължи четири дни.

Правителството разгласи двата работни дни след празника за почивни и по този начин ваканцията стана общо девет дни.

През ваканцията няма да работят държавните и общинските институции, борсата, някои от банките, само че комерсиалната мрежа ще работи.

Дългата почивка зарадва хотелиерите и превозваческите компании, защото милиони турци се насочиха към курортите или по родните места.

По информация на Анадолската организация продажбите на самолетни билети за Курбан байрам са се нараснали с 40 на 100 спрямо предходния месец. Анталия е преди всичко по продажби на самолетни билети, следвана от Трабзон на черноморското крайбрежие, Диарбекир, Ван и Бодрум.

С 82 на 100 са увеличени хотелските резервации спрямо предходния месец, удължени са и периодите за отмора от 5 на 7 дни.

Сред желаните от турците дестинации в чужбина преди всичко е Тирана, следват Подгорица и Прищина.

Натоварен е трафикът и на граничните пунктове на европейската граница на Турция, като турските жители от европейските страни към този момент са почнали да идват за ваканцията, оповестиха от Генералната дирекция за митници и търговия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР