Италианският национал Федерико Киеза се надява Европейското първенство да бъде

...
Италианският национал Федерико Киеза се надява Европейското първенство да бъде
Коментари Харесай

Федерико Киеза: Искам да покажа и да докажа какво мога

Италианският национал Федерико Киеза се надява Европейското състезание да бъде опция за него " да се върне още веднъж на върха " във футбола след травми, които повлияха на кариерата му.

Италианците са носители на трофея от последния Еврошампионат, откакто през 2021 година победиха Англия след дузпи във финала на стадион " Уембли " в Лондон.

Киеза бе част от състава, който завоюва купата и е един от дребното, които остават основни фигури три години по-късно, макар че разнообразни контузии се отразиха на представянето му в този интервал.

" Искам да покажа от какво съм изработен. След Евро 2020 желаех да се задържа на върха във футбола, само че за жалост контузих коляното си и прекосих дълъг интервал на възобновяване ", разяснява Федерико Киеза през формалния уебсайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

" Моите цели постоянно са били да бъда на върха. На 26 години съм, имам още време и желая да се потвърдя на Евро 2024 ", добави Киеза, а във връзка спомените си за гола си против Испания на полуфиналите на предходното Европейско състезание, той описа:

" Спомените от това попадение са фантастични, тъй като беше доста сложен мач. Наистина страдахме, само че намерихме метод да достигнем финала. Сега стартира нов шампионат, с нови провокации и би трябвало да бъдем съсредоточени.

Тимът на Италия е в група дружно със ставите на Албания, Хърватия и Испания. Стартът е против албанците в събота, срещата с испанците следва на 20 юни, а на 24 юни ще се играе дуелът с Хърватия.

" Това, което ме кара да се усмихвам е, че при започване на последния шампионат имаше доста подозрения по отношение на нашия народен тим и това, което можем да реализираме. Сега също има подозрения, само че ние ще се опитаме да покажем какво можем. Това е нашето предпочитание, сходно на предходното Европейско състезание, което завършихме с успех. Голямата ни цел в този момент ще бъде да се върнем на Световното състезание, тъй като Италия пропусна две и това не е вярно ", съобщи още Федерико Киеза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР