Ръководството на община Костинброд посетиха вече стартиралата социална услуга Патронажна

...
Ръководството на община Костинброд посетиха вече стартиралата социална услуга Патронажна
Коментари Харесай

Служителите на Патронажна грижа в Костинброд с два нови автомобила

Ръководството на община Костинброд посетиха към този момент стартиралата обществена услуга „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 “, намираща се на четвъртия етаж на поликлиниката в град Костинброд.
Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, дружно с доктор Атанас Тенев-председател на ОбС-Костинброд и Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд посетиха Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2 и Компонент 3, и Центъра за обществена рехабилитация и интеграция „ Надежда “.
В началото на тази седмица се доставиха и два нови автомобила за потребностите на плана. А от 11 май наетите чиновници заеха своите работни места в два офиса на четвъртия етаж в поликлиниката.
В „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 “ работят диспечер, хазаин, четири обществени служащия и двама водача.

С „ Патронажната грижа “ се дават услуги в домашна среда за да се лимитират контактите сред хората и да се съблюдава обществената изолираност, с цел да се спре разпространяването на COVID-19.
Подкрепа в дома си ще получат възрастни хора над 65 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства и лица под карантина.
Служителите на „ Патронажната грижа “ ще доставят в дома им храна, медикаменти и други артикули от първа нужда, закупени със лични средства /на потребителите/.
Нуждаещите се ще получат поддръжка и за заплащането на битови сметки или други неотложни административни услуги.
Ръководството на община Костинброд беше посрещнато от госпожа Жана Кръстанова- шеф на ЦСРИ “Надежда ”, което се намира в едното крило на четвъртия етаж на поликлиниката.
Социалната система е втора по натовареност след опазването на здравето. В момента най-важно е да се поддържат напъните на всяка община и да се обслужват жители, като им бъде обезпечена храна, медикаменти и възнаграждение на административни такси, без да се постанова потребителят да напуща дома си.

На края на визитата се посети манипулационната на първия етаж, в която през миналия месец се смениха старите прозорците с PVC дограма.
Междувременно от община Костинброд афишират, че във връзка със подписан контракт за " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " започва банкет на поръчки за следните услуги:
• доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, включително лекарства;
• възнаграждение на битови сметки;
• заявяване и приемане на неотложни административни услуги.
Услугите се правят със средства на потребителите или с други средства, разнообразни от тези по Процедура BG05M9OP001-2.101 „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 “.
Лицата, които могат да употребяват предоставяните услуги е належащо да попадат в следните целеви групи:
• Възрастни хора над 65 година /навършили 66 г./, с ограничавания или в неспособност за самообслужване.
• Хора с увреждания и техните семейства;
• Възрастни в риск, а точно лица:
според от грижа, заради увреждане, устойчивост или неспособност за водене на самостоятелен и независим живот; сложени под карантина по отношение на COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 година, които са в неспособност да оставят децата си сами.
Заявки за доставки се одобряват всеки ден от понеделник до петък от 08:00 до 12:00 часа на телефони:

0887 17 17 25  или   0888 90 87 17

Доставки ще се извършват в границите на деня или на идващия ден от 12:00 ч. до 17:00 ч. от понеделник до петък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР