"Ръководството на Областна дирекция за безопасност на храните в Бургас

...
"Ръководството на Областна дирекция за безопасност на храните в Бургас
Коментари Харесай

Иван Гешев разкри схемите на ръководството на БАБХ-Бургас

"Ръководството на Областна дирекция за сигурност на храните в Бургас стои зад една компания, чиято активност е главно подписване на контракти с разнообразни заведения за хранене и заведения, където има разнообразни скотски боклуци ", съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия зам. – основният прокурор Иван Гешев.

„ Те имат законови отговорности за подписване на контракти за изкупуване на отпадъка с хранителен генезис. Сключени са едни фиктивни контракти без да се прави активност, като чиновниците на регионалната дирекция са стимулирали по верния метод разнообразни дребни и междинни предприемачи на територията на Бургас да подписват такива фиктивни контракти без компанията да има софтуерна опция за унищожаването на тези боклуци “, изясни Гешев.

Според зам.-главния прокурор има още едно направление, по което работят чиновниците и управлението на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас.

„ Това е една незаконна матрица, която съществува и по каузи, които сме водили против чиновници на митниците, Национална агенция за приходите и чиновници на Министерство на вътрешните работи, а точно групи вземат пари, по този начин наречената такса успокоение, с цел да не изпълнят служебните си отговорности “, добави още Гешев.

По думите му тази акция все още няма общо с провелата се преди към месец инспекция за противозаконното загробване на домашни свине, наранени от африканска чума. „ Няма общо и със случая, който се ревизира от Специализираната прокуратура по отношение на журналистически изявления, касаещи унищожаването на такива животни. Това са три разнообразни случая “, уточни още Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР