Ръководството на МЦ Д-р Стайков“ инвестира в оборудване, което в световен

...
Ръководството на МЦ Д-р Стайков“ инвестира в оборудване, което в световен
Коментари Харесай

Рехабилитатор от Бургас алармира: За помощ ни търсят пациенти, инвалидизирани от тренировки във фитнеса

Ръководството на МЦ „ Д-р Стайков “ влага в съоръжение, което в световен мащаб е номер едно сега по механично влияние

Кинезитерапевтът и рехабилитатор Милена Йорданова е с повече от двадесет години процедура в огромни медицински центрове и лечебни заведения в Бахрейн и Дубай. Вече втора година тя е част от екипа на МЦ „ Д-р Стайков “ Бургас и СБР „ Стайков и Фамилия “ Слънчев бряг и има опцията да е измежду първите експерти в България, работещи с революционната софа за спинална декомпресия.

Оборудването от ново потомство, намиращо се в структурата по физиотерапия, заемаща целия втори етаж на МЦ „ Д-р Стайков “ Бургас, е едвам второто в страната . Уредът е широкоспектърен и оказва помощ и при дискова херния, деформиране на гръбначен дирек, може да предотврати промяна на колянна става, отстранява болкови синдроми и доста други проблеми.

Милена Йорданова  описа пред Флагман.бг за положителните практики и резултата от терапиите, извършени на софа за спинална декомпресия.

„ Ръководството на МЦ „ Д-р Стайков “ реши да влага в нещо, което в международен мащаб е номер едно сега по механично влияние и е безспорна опция на спиналната хирургия, мануалната кинезитерапия, на профилактика и лекуването на всички нарушавания на гръбначния дирек и проблеми със ставите.

Говоря за революционна софа с неповторими благоприятни условия, с която реализираме изключителни резултати в доста къси периоди.

За да не съм голословна, ще дам няколко образеца, с които уповавам се вашите читатели да схванат с какво животоподобряващо знамение работим тук в центъра на бул. Транспортна 33 в Бургас.
 Революционната софа за спинална декомпресия е мултифункционална
Започвам с една дама на 47 години, при която постигнахме резултат още на втората процедура. Тя пристигна със мощен билков синдром, подбуден от протрузия на диск в ломбалната част сред Л4 и Л5 на гръбначния дирек. След изработен ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) приложихме терапия на кушетката за спинална декомпресия и резултатите бяха светкавични. Благодарение на тази новаторска технология, пациентката към този момент се усеща доста добре.

Тук приказваме за спинална декомпресия от ново потомство. Тя се базира на една автоматизирана система, която ползва доста точно дозиране на механични сили. Кушетката е революционна като структура. Тя е сегментирана и по тази причина може доста точно и нежно да работи на разнообразни точки на гръбначния дирек и да третира всевъзможен тип болести за предварителна защита на хирургичната интервенция.

Първият образец беше за жена, на която помогнахме, само че истината е че множеството ми пациенти са мъже и то млади мъже в отлична форма . Откривам, че има доста фитнес инструктори, които погрешно работят с телата на хората. Буквално имаме хора, които са към този момент инвалидизирани от тренировки, осъществявани по погрешен метод.

Не знам по какъв начин става сертификацията на един фитнес инструктор, само че когато упражняват човек, задачата не би трябвало да е единствено да му създадат мускули.

Имам пациенти с Импинджмънт синдром на раменните стави, получен тъкмо „ посредством “ на всичките тежести, които са вдигали в предозиране и в неверна позиция.

С помощта на софа за спинална декомпресия ние имаме опция да упражняваме и раздвижваме тези зони без пациента да се натоварва, изморява или да получава неприятно изпотяване, в резултат на натоварванията.

Повечето пациенти с контузии от извършения и тренировки във фитнеса възприемат новата технология. Благодарение на това успяхме да помогнем на доста младежи да бързо да се възстановят и да де върнат към динамичния си темп на живот “, споделя Милена Йорданова.

Заради функционалността си кушетката има доста необятен набор на благоприятни условия и може да повлияе на безусловно всички елементи от човешкото тяло, що се отнася до опорно-двигателния уред, като включваме – стави от шията, гръбначен дирек, рамо, тазобедрена става, коляно, гален, лакът, китка.

Този тип терапия може да се приложи и профилактично и да работим в две посоки – лекуване и предварителна защита. 

„ В лечебното направление с кушетката третираме доста сполучливо болкови синдроми, протрузии на гръбначен дирек. При дискова херния към този момент прилагаме извънредно сполучлива терапия с доста точно натоварване на механичните сили, с цел да върнем диска на мястото му. Този резултат преди не беше изпълним без хирургична интервенция “, коментира още рехабилитаторът.

Час за обзор и процедури можете да си запишете на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06 или на място в медицинския център на бул. " Транспортна " 33.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР