Ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат

...
Ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат
Коментари Харесай

На тръгване управляващите удължиха мандата на КЗК с още 2 години

Ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат изтича през лятото, получи в " 12 без 5 " нови две години власт, през които да утвърждава или не разрешава основните покупко-продажби в българската стопанска система. Гратисът стана факт два месеца преди изборите след дефинитивно гласувани от Народното събрание промени в Закона за защита на конкуренцията, които самата комисия си написа.

Ведомството се ръководи от Юлия Ненкова, майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Тя имаше по-високи упоритости - да получи законова опция за втори мандат от 7 години, само че след изострен спор в Народното събрание в четвъртък ГЕРБ се отхвърли от тази концепция.

След приемането на текстовете " Демократична България " изиска президентско несъгласие и уточни, че " несменяемата Комисия за защита на конкуренцията е цъкаща бомба за бизнеса ".

Калинки и пеперуди

" Награда за изцяло творчество ли е удължаването на мандата на сегашната Комисия за защита на конкуренцията? За какво я награждавате? За работата ѝ по пазара на горивата, ли? За решенията в енергетиката ли? За прозрачността при отводите и позволенията за придобиване на медии? За практиката в региона на публичната поръчка, където ролята на Комисия за защита на конкуренцията е решаваща? Или за зрелищната им интервенция на пазара на детски играчки, няколко дни откакто притежателят на магазина си е разрешил обществено да поддържа антиправителствения митинг? ", разпалено попита от трибуната на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР