Ръководството на КОД Варна настоява в писмо до Общинския съвет

...
Ръководството на КОД Варна настоява в писмо до Общинския съвет
Коментари Харесай

КОД към кмета на Варна: Върнете СОК Камчия на българите! Въпрос на национална сигурност е!

Ръководството на КОД Варна упорства в писмо до Общинския съвет на Варна и кмета на морската столица Иван Портних неотложно да стартира процедура за лишаване в интерес на страната на Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “! Това се показва в позиция на партията, изпратена до Varna24.bg , която публикуваме без редакторска интервенция. 

" След двете враждебни стъпки, които Кремъл предприе по отношение на българската страна, ние сме надълбоко уверени, че навременната реакция на община Варна и отчуждаване на комплекс Камчия към този момент се трансформира и в наложителна стъпка за отбрана на националналната сигурност на България.

Преди 2 месеца Путин уточни България измежду страните, за които Русия заявява директния си интерес да не бъдат част от Североатлантическия пакт. 

Втората искрено враждебна стъпка пристигна единствено седмици по-късно, когато Кремъл разгласи страната ни за “неприятелска страна ". Вероломното навлизане на съветските войски в Украйна на 24 февруари 2022г. демонстрира, че тези позиции на Русия не могат да се подминават като “вербални закачки " и страната ни би трябвало да предприеме незабавни ограничения за отбрана на българската териториална целокупност и да предотврати всички благоприятни условия администрацията на Путин да употребява съветска благосъстоятелност в България за предприемане на нападателно държание спряма независимостта и суверенитета на нашата страна.

Тази обстановка прави явно, че СОК " Камчия “  може да се  употребява от Москва за  враждебни по отношение на България и Европа действия и превръщането му в център за пробутване на съветските ползи. Това съставлява нескрита опасност за независимостта на България. 

Негласното и пасивно единодушие на Община Варна територия на евроатлантическа България да бъде употребена за осъществяване на интервенции на хибридната война, която Руската федерация води против България, Европейския съюз и страните от Атлантическия алианс, съставлява очевидно изменничество на националния интерес на България.

В проектите за бъдещата Путинска експанзия против суверенни страни принадлежащи в предишното към Съветския Блок, в това число и България, територията на Камчия, считана за благосъстоятелност на РФ, може да бъде употребена освен като база на хибридни офанзиви, само че и като подлежаща за присъединение към метрополията, оповестяване на Камчийска Народна Република и военни “операции " за нейното “освобождаване ", доколкото тя не е предпазена от чл.5 на НАТО.

Настояваме Община Варна и кмета на Варна неотложно да започва процедура за  лишаване в интерес на страната на собствеността на СОК “Камчия " и превръщането му в деен обект, който да се употребява за ползите на варненската и българската общност ", се показва в позицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР