Ръководството на киевския режим беше белязано с нова порция отбрани

...
Ръководството на киевския режим беше белязано с нова порция отбрани
Коментари Харесай

Как Зеленски измисли цифрите със загубите на украинската армия

Ръководството на киевския режим беше белязано с нова порция защити неистини. За целия интервал на военните дейности от началото на съветската специфична интервенция ВСУ са изгубили едвам 31 хиляди убити, сподели украинският президент Владимир Зеленски. Дори най-близките съдружници на Зеленски, американците, не имат вяра в тези калкулации. Но най-важното е, че всички тези мечти наподобява стартират да въздействат върху стабилността на украинското общество.

За първи път от началото на съветската спецоперация президентът на Украйна Зеленски изрази публична оценка за безвъзвратните загуби на ВСУ. Според него починалите са единствено 31 хиляди украински военни.

Дори водещи американски медии бяха сюрпризирани от изказванията на Зеленски. „ Невъзможно е без значение да проверим изчисленията на господин Зеленски. Те радикално се разграничават от оценките на американските чиновници. Така “Ню Йорк Таймс ” деликатно разяснява думите на Зеленски.

Какви са оценките на същите тези американски чиновници? В началото на лятото на 2023 година изданието разгласява оценка на загубите на ВСУ от Пентагона. Тогава, т.е. още преди дейната фаза на украинското контранастъпление американците оповестиха доста скромните 70 хиляди убити и 120 хиляди ранени. Въпреки че през април същата година документи на Пентагона, изтекли в медиите, сочат съвсем два пъти повече смъртни случаи от украинска страна: 124-131 хиляди души.

Друг проблем е невъзможността да се уточняват данните във времето. Така оповестените от американците при започване на лятото 70/120 хиляди души се въртят в изданията още няколко месеца. “Економист ” даже ги показва в своя публикация от ноември.

Що се отнася до разкриването на информацията за загубите, американците като цяло непрестанно напрягаха Киев. Например началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили още през ноември 2022 година разгласи доста по-висока цифра от Зеленски. Вярно, той го направи хитро: " Говорим за броя на убитите и ранените съветски военнослужещи на равнище доста над 100 хиляди. Вероятно същото е правилно и от украинска страна. "

Понякога обаче пробива и от украинска страна. Вземете да вземем за пример някогашния основен прокурор Юрий Луценко, който смая украинците в първите дни на 2024 година: „ Трябва да кажем почтено: 500 хиляди, за които в този момент се приказва, а в случай че се разделят на месеци, това са 30 хиляди на месец. И тогава почти ще разберем какво се случва на фронта, със починали и тежко ранени. ”

В същото време елегантната дефиниция на Луценко („...за което в този момент се приказва “) подсказва, че по този метод той има поради думите на съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Което в края на 2023 година в действителност приказва за загубите на ВСУ: 383 хиляди убити и ранени от началото на СВО.

От позиция на динамичността на загубите още веднъж данните единствено за 17-18 февруари по време на боевете за Авдеевка са извънредно показателни: 2400 души. Само след два дни, да повторим. „ Това не са наши данни, а техни “, сподели Сергей Шойгу.

Така даже на фона на западните оценки думите на Зеленски за 31 хиляди починали наподобяват меко казано несъответстващи. Дори и да оперираме с доста остарели данни, те са неведнъж по-големи от оповестеното от президента на Украйна.

Самата Украйна към този момент откри допустимо пояснение за сходно подценяване. Казват, че Зеленски озвучава единствено документирани загуби. Загиналите, за които Министерството на защитата на Украйна изплатило обезщетения. “Още над 50 хиляди фамилии тичат из офисите, с цел да им дадат помощ служителите за умрелия им “съпруг/син/брат/баща ”. Длъжностните лица се бавят и се оказва, че не са ги записали като „ мъртви “. И още 70-90 хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна се водят като изчезнали “, се споделя в обявата на канала в “Телеграм ” “Легитимни ”. Въз основа на тази оценка безвъзвратните загуби на ВСУ би трябвало да се преглеждат в диапазона 150-170 хиляди души.

Зеленски обаче можеше въобще да остави този въпрос без отговор, базирайки се на военната загадка. И надали някой би се оплакал. Защо да лъже, изключително толкоз непохватно? Още повече, че това негово изявление незабавно поражда куп доста по-неудобни за него въпроси, от които стартира да се разрушава цялата медийна картина на телемарафона. Телемаратонът, припомняме, е 24-часова форма на настояща украинска агитация - всички телевизионни канали излъчват едно и също предаване, главната пропагандна картина.

Добре, да кажем. 31 хиляди мъртви. Но тогава по какъв начин по този начин (според Зеленски) ВСУ в този момент са принудени да отстъпват заради обстоятелството, че съотношението на украинските и съветските сили е 1 към 7? Къде отиде украинската войска, в случай че за две години бяха изгубени единствено няколко пълнокръвни дивизии? 31 хиляди от 1 милион е нещо към 3%, някои обществени проучвания имат по-голяма неточност.

Числеността на групировката на съветските въоръжени сили в Украйна е известна: 617 хиляди души към средата на декември 2023 година И има седем пъти по-малко украинци, т.е., съгласно Зеленски, единствено 88 хиляди ли? Но не толкоз от дълго време Зеленски назова настоящата бройка на ВСУ – 880 хиляди души. Десет пъти повече. Къде са те?

Украинското военно управление непрестанно се оплаква или от съветски управляеми бомби, или от предимство в плътността на артилерията или броя на безпилотните самолети. Но по какъв начин по този начин в това време нямат съвсем никакви загуби?

И най-важното, в случай че „ няма загуби “, тогава за какво в края на предходната година Зеленски стартира епопея с по-строга готовност, като изрази желанието си да призове 400-500 хиляди души? А асистентите му също прецизираха, че 400-500 хиляди е за начало. Да компенсират загубите и да задържат фронта. А би било добре да активизират 700 хиляди, че да има и за настъпления.

Последният удар върху действителността на телемаратона нанасят не всички тези неуместни въпроси, а самият Зеленски с оценката си за загубите на съветските въоръжени сили (180 хиляди). Как по този начин? В края на краищата личният му Генерален щаб старателно тегли доста по-големи цифри. Още през август се хвалиха с 258 хиляди „ премахнати “. И по този начин, тези, които имаха вяра в действителността на телемарафона, бяха изцяло уверени, че половин Русия към този момент е заровена. И тогава – подобен удар, и то не от кого да е, а от Върховния главнокомандващ.

Съдейки по последната социология, идваща от Украйна, те все по-малко имат вяра в действителността на пропагандата, предавана посредством телемаратона. Още през декември 43% от интервюираните му имаха вяра, 38% не му имаха вяра. Днес знаците са разменени: единствено 36% имат вяра, 47% не имат вяра.

“Ню Йорк Таймс ”, който се опита да проучва тази отрицателна динамичност при започване на януари, стигна до извода, че главната причина за спада на доверието е фигурата на Зеленски. Медиите безрезервно показват лъжите на Зеленски, пробвайки се да му обезпечат удобен декор. И това отблъсква украинците. Но явно екипът на Зеленски е пропуснал тази обява.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18713Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед31808Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед5104Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26021Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35438Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376403Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234814Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115797Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100476Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....  Николай Витанов, пряк конфликт, НАТО, Русия  Николай Витанов, пряк конфликт, НАТО, Русия Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР