Ръководството на Футболната федерация на Нова Зеландия пожела да бъде

...
Ръководството на Футболната федерация на Нова Зеландия пожела да бъде
Коментари Харесай

Зона Океания иска Мондиал

Ръководството на Футболната федерация на Нова Зеландия пожела да бъде хазаин на Мондиал. Това стана факт, откакто страната одобри огромен конгрес при дамите и остана удовлетворена от резултатите, изясни основният изпълнителен шеф на федерацията на страната Андрю Прагнъл. Първото Световно състезание за дами с 32 тима e и първото, домакинствано от повече от една страна. То се трансформира в най-посетеното в историята на женския футбол, откакто няколко върха в женския футбол бяха усъвършенствани.

" Очевидно е, че и двете управления на футбола в Австралия и в Нова Зеландия сме очаровани от отиващото си Световно състезание за дами. Във ФИФА са безусловно на седмото небе от благополучие, няма по какъв начин да бъдат по-доволни ", съобщи Прангъл, представен от новозеландския сайт .  " Показахме на света това, което постоянно сме знаели – че ще бъдем най-хубавите уредници на женския футболен Мондиал. Съвсем естествено е в бъдеще да бъдем домакини на Световното и за мъже. Може би ще създадем някакво азиатско-тихооеканско партньорство, в което виждам Австралия и Нова Зеландия с водеща роля ", добави водачът на новозеландския футбол.

Джеймс Джонсън – който е президент на Футбол Австралия (ФФА), постоянно е казвал, че страната му би желала и може да се оправи с организацията на Световното за мъже. Но ще има потребност от още игрища, които да дават отговор на стандартите на ФИФА за шампионат от подобен сан. Световната футболна централа е сложила като изискване стадионите за мачовете от груповата фаза да са с потенциал от най-малко 40 хиляди места, 60 хиляди за полуфиналите и 80 хиляди за мача за купата.

" Идън Парк " в Оукланд е единственият стадион в Нова Зеландия, който дава отговор на критериите за мачове в предварителните групи, защото побира 50 хиляди фенове. А от Нова Зеландия биха желали препоръки от ФИФА и диалози по тематиката.

" Не мисля, че някой желае да види издигната инфраструктура, която глух да се употребява още веднъж. В Нова Зеландия разноските за спорт са доста прецизирани, най-много заради отдалечеността на страната и неналичието на доста и огромни шампионати, които идват на нашата територия. От опита, който натрупахме в този момент, виждам ФИФА като екип от гъвкави хора, които биха желали още веднъж да работят с нас ", добавя Прангъл.

Следващото Световно състезание по футбол през 2026-а година ще се състои в Северна Америка, като три страни – Съединени американски щати, Канада и Мексико, си поделят семейството и организацията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР