Ръководството на ФК Спартак Варна представи Димитър Димитров – Херо,

...
Ръководството на ФК Спартак Варна представи Димитър Димитров – Херо,
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Основната ми цел начело на Спартак е да останем сред най-добрите

Ръководството на ФК „ Спартак ” Варна показа Димитър Димитров – Херо, който ще встъпи в длъжността старши треньор на „ соколите ” публично от 1 януари 2023г.

В щаба на експерта ще останат досегашните треньори, като новото име е това на Георги Чиликов.

Президентът на клуба Павлин Николов обясни, че от август месец тази година Димитров оказва помощ и със селекцията, и със своя дълготраен опит като треньор. “Това го е правил изцяло безплатно ”, акцентира Николов. “Целта на ФК „ Спартак ” Варна е да резервира мястото си в елита, това е главната задача пред нас ”, добави и другият президент в клуба Асен Миланов.

„ Причината да дойда във Варна са президентите на „ Спартак ” Варна. Град като Варна заслужава да има подобен тим. Силно съм впечатлен от почитателите на тима. Това са аргументите да бъда тук. Знам, че се пипвам в доста тежък и  труден миг, действително ние сме на 7т. под чертата за избавление. Обещавам, че ще работя извънредно съществено и отговорно, с цел да спасим тима от това положение, в което се намира. Трудно ще е, само че се надявам да успеем ”, сподели Димитър Димитров – Херо.

„ Основната ми цел във Варна е да останем измежду най-хубавите тимове. Ще ни бъде много мъчно тъй като и съперниците ни надграждат селекцията си. Останем ли обаче в елита считам, че тимът ни ще бъде много по-различен и ще придобие напълно друго лице ”, показа Димитров.

Специалистът внесе изясненост и към бъдещата селекция в клуба:

„ Предпочитам да оповестяваме вести, когато действително имаме такива на 100% ”, ще би трябвало много сериозна селекция. Наясно съм, че това няма по какъв начин да стане в един трансферен прозорец изключително през зимния. Ще ни трябват футболисти на съвсем всички позиции. Очаквам „ Спартак ” да играе по-различен футбол, по-офанзивен, само че това още веднъж зависи от капацитета и селекцията, която би трябвало да създадем в този момент. Очакват се футболисти от вътрешния и от външния пазар, с цел да се увеличи равнището и класата в тима. Водят се диалози ”, добави Димитров.

По отношение на зимната подготовка Димитър Димитров разясни, че първата подготовка ще е на 04.01.2023г. и до 18.01.2023г. остават във Варна. Предстои двуседмичен лагер в Анталия (Турция) от 19.01.2023 до 03.02.2023г., където футболистите ще имат четири контролни срещи, като в допълнение ще се прецизират съперниците. След завръщането си в морската столица, сред 04.02.2023г. и 11.02.2023г., „ соколите ” ще имат още две инспекции против ФК „ Локомотив ” Горна Оряховица и ФК „ Добруджа ” Добрич.

Първият формален мач през 2023г. е против ПФК „ Лудогорец ” Разград при започване на месец февруари. 

Визитката на Димитър Димитров – Херо е богата. Той е водил националния тим на България, а на клубно равнище – водещи български клубове, измежду които “Левски ”, “Лудогорец ”, “Литекс ” и “Локомотив ” (Пловдив). Шампион на България е с “Литекс ” (1998 г.), “Левски ” (2000 г.) и “Лудогорец ” (2018 г.). Със “сините ” е и притежател на националната купа. В чужбина е работил в Саудитска Арабия, Казахстан и Русия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР