Ръководството на федерацията няма понятие от волейбол Членът на УС

...
Ръководството на федерацията няма понятие от волейбол Членът на УС
Коментари Харесай

Легендата Иван Сеферинов: Идеята за конкурс за национален селекционер е смешна

Ръководството на федерацията няма разбиране от волейбол Членът на УС на БФ Волейбол, някогашен национал и треньор на мъжкия и женския народен тим, а в този момент и президент на волейболен клуб Славия, Иван Сеферинов счита за смешна концепцията за осъществяване на конкурс за народен селекционер. 

Тя беше стартирана от управлението на федерацията след освобождението на Николай Желязков от позицията. 

Националите се провалиха с гръм и тропот на международното състезание, като останаха 20-и в крайното класиране – историческо дъно. Поставената цел беше място в топ 8.
 Николай Желязков очаквал повече поддръжка от УС Николай Желязков очаквал повече поддръжка от УС
„ Гласува се основаването на процедура за избор на селекционер. Тази процедура би трябвало да е подготвена до 5 октомври, когато ще се види кои треньори ще желаят да вземат участие. Засега няма индикации има ли искащи, само че моето мнение е, че би трябвало да е българин, а не чужденец. Имаме доста треньори, само че тези, които вършат тази процедура нямат разбиране от волейбол. Това са ръководителят на федерацията и неговите четирима заместници. Защо споделям това? Един изявен треньор като Радостин Стойчев няма да си подаде документите да взе участие в подобен конкурс. Пламен Константинов също няма да подаде. Мартин Стоев също. Мога да изброя още имена. Накрая най-вероятно ще си изберат един треньор, може и да е чужденец, което е най-лош вид. Един месец ще учи имената на играчите, през втория ще стартира да влиза в час, а на третия ще си замине, откъдето е пристигнал. Изборът щял да го направи Треньорският съвет. Какъв е този съвет, от чийто членове нито един не е бил треньор? 
 Николай Желязков към този момент не е селекционер на България Николай Желязков към този момент не е селекционер на България
Преди време Любо Ганев беше декларирал, че съветът ще си дава мнението единствено за треньорите на подрастващите, а за мъжете и дамите ще взема решение Изпълнителният комитет. В него влизат експерти от класа, само че са надалеч от същинския волейбол. Взе се и решение в интервала от 1 февруари до 30 март да се организира Общо заседание, на което да има избор на нов Управителен съвет, който да бъде сведен от 25 на 17 души. На идващият УС ще се дефинира точната дата на това заседание. Истината е, че федерацията е закъсала финансово. Любо Ганев споделя, че всичко е наред, само че това не е истина. Дължат се пари на клубове от три години и най-после няма да им ги платят “, разяснява Сеферинов пред „ Мач Телеграф “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР