Ръководството на Еврохолд“ обвини румънските власти в незаконни действия срещу

...
Ръководството на Еврохолд“ обвини румънските власти в незаконни действия срещу
Коментари Харесай

„Еврохолд“: Румънските власти се опитват да превземат „Евроинс Румъния“

Ръководството на „ Еврохолд “ упрекна румънските управляващи в противозаконни дейности против „ Евроинс Румъния “, които целят завладяване на активите на сдружението. За това оповестиха на нарочна конференция ръководителят на Надзорния съвет на „ Еврохолд България “ Асен Христов и ръководителят на Управителния съвет на „ Еврохолд България “ Кирил Бошов.

Румънският осигурителен контрол лиши лиценза на „ Евроинс Румъния “ – водеща застрахователна компания в северната ни съседка, поделение на българското сдружение „ Еврохолд “. Румънската компания е оповестена в неплатежоспособност и е назначен Застрахователният гаранционен фонд (FGA) за краткотраен админ на сдружението.

Ръководството на холдинга твърди, че е предприло всички нужни дейности, с цел да предпазят останалите сдружения от групата и да подсигуряват тяхното устойчиво и обикновено действие.

„ Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. не прави застрахователна активност в Република България. Решението на румънския контролен орган не визира застрахованите лица в българските застрахователни сдружения от групата на „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД. В резултат на реализирания от КФН контрол не са установени проблеми с платежоспособността нито на самостоятелните сдружения от групата на „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД, нито на групата като цяло “, оповестиха от КФН.

По думите на управлението на „ Еврохолд “ до края на предходната година е нямало никакви учредения за терзания, само че по-късно от румънския регулатор на няколко пъти са алармирали за проблеми.

Така до 02.02.2022 година когато е дошъл прелиминарен отчет, в който се оспорват презастрахователните контракти на компанията.

Холдингът е стартирал процедура по оборване на това решение във всички способени съдилища в Европа и по света, оповестиха още от управлението.

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР