Ръководството на БСП около Корнелия Нинова и софийската организация на

...
Ръководството на БСП около Корнелия Нинова и софийската организация на
Коментари Харесай

В БСП пламна скандал заради Ваня Григорова и Левицата, Нинова беше бламирана

Ръководството на Българска социалистическа партия към Корнелия Нинова и софийската организация на партията се оказаха в открит спор поради локалните избори в София.

2 септември беше датата, на която кандидатурата на Ваня Григорова трябваше официално да бъде одобрена от БСП-София - номинация, зад която към този момент се образува и коалиция с " Левицата " и още няколко русофилски организации като партиите на

БСП-София са преговаряли и с " Възраждане ", и с Има Такъв Народ, и с " Български напредък " за поддръжка на Григорова - Костадин Костадинов към този момент издигна собствен претендент за кмет, а с Има Такъв Народ и партията на Стефан Янев не се стигнало до " вид за политическо взаимоотношение ", както оповестява Българска телеграфна агенция.

Досега обаче даже Корнелия Нинова не е дала каквато и да е оценка на избора на Григорова за претендент.

А сделките за разпределението на листата за общински съветници сред Българска социалистическа партия и съдружните сътрудници са атакувани от централното ръководство на партията.

В. " Сега " споделя за съществени разногласия сред столичната конструкция и хора от равнището на Георги Свиленски и Корнелия Нинова за това какъв брой места в листата са действително избираеми и къде би трябвало да се нареждат претендентите от гражданска или партньорска квота.

От изявленията излиза наяве, че БСП-София се е съгласила за подчинение на шестото място в листата на " Левицата ", без обаче да е ясно кой ще е претендентът за тази позиция.

Свиленски се е възпротивил и е предложил по-малките играчи в акцията да се борят за влизане в СОС от 9-о място, в случай че прогнозата му е Българска социалистическа партия да вкара скромна численост от 5-7 души.

В момента Българска социалистическа партия има 15 общински съветници и е втора по величина група след ГЕРБ.

Почти всички видни фрагменти на " Левицата " са някогашни министри и депутати от времето на Тройната коалиция, които бяха изгонени или напуснаха Българска социалистическа партия поради война с Корнелия Нинова.

Градската конференция обаче е гласувала " за " преотстъпване на шестото място на съдружни сътрудници, както и още две по-крайни позиции на хора от гражданска квота.

" Сега " показва още, че персонално Нинова се е намесила и е дала образец с това, че претендентите от извънпартийната квота може да нанесат вреди на организацията.

" Личната ѝ неточност ", както Нинова е признала, е издигането на Явор Божанков за лидер на листа. Депутатът напусна групата на Българска социалистическа партия още в 48 Народно заседание със скандал и в този момент е част от групата на ПП-ДБ.

Несъгласие е имало и по въпроса дали Ваня Григорова да е и лидер на листата, и претендент за кмет. От изпълнителното бюро са упорствали ръководителят на БСП-София Иван Таков да бъде на челната позиция, а Григорова - втора, тъй че той да " активизира партията ".

Пленумът на градската организация обаче е приел, че Ваня Григорова ще води листата с общински съветници със 101 гласа " За " и 21 " Против ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР