Ръководството на Ботев Пловдив излезе с позиция, след като клубът

...
Ръководството на Ботев Пловдив излезе с позиция, след като клубът
Коментари Харесай

Ботев Пловдив с позиция след жестокото наказание

Ръководството на Ботев Пловдив излезе с позиция, откакто клубът беше осъден с един мач пред празни трибуни. Причината за глобата е, че след края на мача с ЦСКА на " Колежа " треньорът на гостите Нестор ел Маестро беше уцелен с предмет в главата. 

Ето какво пишат " канарчетата ": 

" Уважаеми фенове на футболната игра,

Във връзка с наложеното на клуба ни наказване, а точно мач без аудитория в идната на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с тима на „ Берое “ Стара Загора, заявяваме следното:

1.  Инцидентът с треньора на гостуващия тим на срещата сред „ Ботев “ и ЦСКА би трябвало да бъде адресиран към съответен човек, само че не и към цялата аудитория. Не сме съгласни с това хилядите последователи на клуба да страдат поради индивидуален прочувствен изблик на дадена персона. Разбира се, управлението на ПФК Ботев Пловдив застава изрично против сходни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското държание на нашите последователи, потвърдили го неведнъж от откриването на актуализирания стадион „ Христо Ботев “ до през днешния ден. Както доста добре знаете, в домакинските браншове липсват железни заграждения, мрежи и сходни принадлежности, присъщи за морално остарелите спортни уреди в страната, а публиката е безусловно до самия терен. До този миг тя демонстрира извънредно културно и съответно държание, като доказателство за това е и фактът, че органите на реда не стоят пред трибуните, защото това не се постанова.

2.  Убедени сме, че битката против сходни прояви, случвали се в голям брой футболни срещи през годините, при надалеч по-голяма заплаха за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, би трябвало да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, поради които същият съществува.

3. Що се отнася до паричната санкция, наложена като разследване от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни последователи, то, въпреки и да я считаме за пресилена, одобряваме наложеното наказване. 

Уважаеми дами и господа в БФС,

Футболът е за почитателите и те не би трябвало да страдат от дейностите на избран човек. 

Вярваме, че ще измененията наложеното наказване по този начин, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано „ Ботев “, да не се усещат отговорни за нещо, което не са направили.

В умозаключение бихме желали да призовем виновните за развиването на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като разрешат на последователите на „ Ботев “ и „ Берое “ да се насладят на следващия епизод от „ Битката за Тракия “.

С почитание,
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР