Ръководството на БНТ, журналисти и Съветът за електронни медии с

...
Ръководството на БНТ, журналисти и Съветът за електронни медии с
Коментари Харесай

Остри реакции след безпрецедентното поведение на политик в Референдум

Ръководството на Българска национална телевизия, публицисти и Съветът за електронни медии с остра реакция против държанието на един от участниците в дебата на предаването " Референдум " нощес. Той погази регламента на предаването и то беше краткотрайно прекратено. Този вторник " Референдум " трябваше да бъде отдаден на идните локални избори. Темата и гостите бяха съобразени със съглашението, което Българска национална телевизия подписа с участниците в изборите.

За 38 минути - ефирът на Българска национална телевизия и предаването " Референдум " беше от време на време завладяван от един участник в дебата за локалните избори. Обидни квалификации по адрес на политически съперници, неуважение на съглашението сред Българска национална телевизия и политическите сили и накърняване на достолепието на водещата Добрина Чешмеджиева и на публичната телевизия - на това станаха очевидци феновете на Българска национална телевизия нощес. Поради тази причина за първи път живото лъчение на предаването " Референдум " беше краткотрайно спряно, до момента в който обстановката бъде овладяна. Реакцията на управлението на малкия екран беше мигновена.

Тя жигосах държанието на един от участниците в дебата.

 Българска национална телевизия жигосах грубото неуважение на предизборното съглашение Българска национална телевизия жигосах грубото неуважение на предизборното съглашение
Ръководството на Българска национална телевизия излезе с декларация, откакто нощес регламентът на предаването "Референдум " беше погазен от участник в него, а то беше краткотрайно...

Съветът за електронни медии прегледа като първа, изключителна точка случилото се в предаването " Референдум " и го дефинира като неприемливо. От Регулатора са безапелационни, че екипът на Българска национална телевизия е реагирал професионално.

 Съвет за електронни медии дефинира като неприемливо случилото се в предаването Съвет за електронни медии дефинира като неприемливо случилото се в предаването "Референдум "
Съветът за електронни медии прегледа като първа изключителна точка случилото се в предаването "Референдум " и го дефинира като неприемливо. От Регулатора...

Реакция имаше и от ЦИК.

В ЦИК през днешния ден са постъпили 3 сигнала. След като са били прегледани заключението е, че има нарушаване.
Александър Андреев, представител на ЦИК: ЦИК одобри решение, с което откри нарушавания във връзка с господин Волен Сидеров като ръководител на партия Атака и представляващ предизборния щаб и претендент за кмет за осъществено нарушаване на положителните нрави, достойнството и засягане на достойнството и достолепието на други претенденти. Предвиденият от изборния кодекс в член 480 глоба е от 2 500 до 5 000 лв., към този момент при наново доближава и до 15 000 лв.. Вече преценката от тук нататък е на Българска национална телевизия дали да приключи във връзка с даден участник или не съглашението.
От асоциацията на Европейските публицисти показаха взаимност с екипа на " Референдум " и публицистите от публичната телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР