Ръководството на Барселона си дава срок до две години да

...
Ръководството на Барселона си дава срок до две години да
Коментари Харесай

ФК Барселона очаква да се възстанови до 2 г. от тежкото наследство

Ръководството на Барселона си дава период до две години да се оправи с тежките проблеми, наследени от предходното ръководство. Това разгласи на специфична конференция през днешния ден вицепрезидентът на клуба Едуард Ромеу. Шефовете разкриха част от скандалните съгласно тях елементи от одита на предходното управление отпред с Хосеп Мария Бартомеу.

“Отделената сума за заплати е била фундаментална - с 40% по-висока от тази на нашите съперници ”, показа възмутеният заместител на Жоан Лапорта.

“Сега би трябвало да осъществяваме напредък на приходите. Целта ни е до две години да изведем клуба до допустимо най-хубаво състояние ”, добави Ромеу.

Един от юристите - Хайме Кампанер, също показа за някои неприемливи дейности на предишното управление=

  “Няма подозрение, че всичко, което сме разкрили, е за съд. Натъкнахме се на сложни стопански закононарушения. Не става дума за това просто да “изпържим ” предходното управление, а да срещнем прокуратурата със стореното. Прилагаме и доказателства, а освен празни приказки. Неоправдано са били раздавани милиони на всякакви медиатори. Някои комисионни стигат до 33%, а естественото е 5%. Клубът е платил 1,7 млн. евро, с цел да накара някои хора да замълчат. Някои юристи са взимали до 7 млн. единствено за присъединяване си в договорка за футболист! Даже е била учредена цяла компания, чиято единствена работа е била да се занимава с комисионните към Барса. Има и индикации за заплащания в общ размер на към 15 млн. евро на един клуб за правата на млади футболисти ”.

Още преди седмица испанската прокуратура беше сезирана и към този момент работи по случая.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР