Футболните фенове предупредиха, че са изправени пред забрани, ако се подиграват на бедствието в Хилсбъро или въздушната катастрофа в Мюнхен

...
Ръководството, което помага на прокурорите, докато вземат правни решения по
Коментари Харесай

Ръководството, което помага на прокурорите, докато вземат правни решения по дела, отново посочва, че свързаното с трагедия злоупотреба може да се разглежда като нарушение на обществения ред.

Ходът беше подкрепен от главните изпълнителни директори на Футболната асоциация, Висшата лига и Английската футболна лига.

Насоките също така определят как адвокатите могат да кандидатстват за заповеди за забрана на футболни игри, които могат да се прилагат както за вътрешни, така и за международни игри.

Те могат да спрат феновете да посещават мачове и да наложат други ограничения, като например пътуване до определени зони по време на турнири или допускане в кръчми по време на играта.

Дъглас Макай от CPS каза: „Малцинство от така наречените фенове увреждат репутацията на спорта и което е по-важно, това престъпление има опустошително въздействие върху семействата на жертвите на трагедии и общностите, тясно свързани с тях събития."

Мъж, осъден заради обидни туитове на Хилсбъро

С началото на новия сезон CPS, полицията, клубовете, органите на играчите и Висшата лига, Английската футболна лига, Суперлигата за жени, Шампионата за жени, Националната футболна лига и националната реферска организация се стремят да обяснят въздействието на това поведение и наказанието, на което феновете могат да се сблъскат, ако извършат престъпление.

Главният полицай Марк Робъртс от Националния съвет на началниците на полицията каза, че организацията работи в тясно сътрудничество с CPS и приветства усилията за справяне с „безсмислените и злобни скандирания, в които за съжаление участва малцинство от поддръжниците“.

Главният изпълнителен директор на ФА Марк Булингам описа свързаното с трагедия насилие като „напълно неприемливо“, добавяйки: „Това поведение е силно обидно и може да има траен ефект върху семействата, приятелите и общностите, които са били опустошително засегнати от тези събития ."

Прочетете повече:
Мъж беше осъден заради обидни туитове на Хилсбъро

Главният изпълнителен директор на Висшата лига Ричард Мастърс и Тревър Бърч, главен изпълнителен директор на Английската футболна лига, повториха тези настроения

През последните месеци се наблюдават няколко успешни наказателни преследвания.

През юни Закир Хюсеин, 28-годишен от Илфорд, получи присъда от 14 седмици затвор, която беше условна за една година след публикува множество омразни туитове, включително един, който казва, че иска да извърши дефекация върху гроба на жертва на Хилсбъро, в сайт на социалните медии през април 2020 г.

Същия месец видя фен на Манчестър Юнайтед Джеймс Уайт, 33, получи четири- година футболна забрана, след като призна, че е носел футболна фланелка на стадион Уембли, което прави обидно споменаване на катастрофата на Хилсбъро.

Изображение: Джеймс Уайт, носещ фланелка на Манчестър Юнайтед с препратка към катастрофата на Хилсбъро, беше арестуван на Уембли

Той се призна за виновен за показване на заплашителни или обидни текстове, които могат да причинят тормоз, тревога или безпокойство в магистратския съд на Уилесдън в северозападен Лондон.

25-годишният фен на Тотнъм Киърън Дарлоу също получи забрана да посещава футболни мачове за три години години след като беше признат за виновен за подигравка с катастрофата на Хилсбъро по време на мач на Анфийлд между Ливърпул и Спърс.

Деветдесет и седем футболни фенове загинаха в резултат на смазване на полуфинален мач от ФА Къп между Ливърпул и Нотингам Форест на стадион Хилсбъро в Шефилд на 15 април 1989 г.

Седем футболисти на Манчестър Юнайтед бяха сред 21 души, загинали, когато самолетът им се разби в Мюнхен през февруари 1958 г.

През май 1985 г. 56 футболни фенове загинаха, след като пожар унищожи главната трибуна по време на футболен мач между Брадфорд Сити и Линкълн Сити.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР