Ръководство, играчи и ветерани на Левски поднесоха цветя на паметника на Гунди

...
Играчи от представителния тим на Левски, треньори, ръководители, представители на
Коментари Харесай

Играчи от представителния тим на Левски, треньори, ръководители, представители на школата на клуба, ветерани, привърженици и служители поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на "синята" легенда Георги Аспарухов-Гунди по случай 79-ата годишнина от рождението му, предаде репортер на БГНЕС.

На церемонията присъстваха собственикът на клуба Наско Сираков, изпълнителният директор Ивайло Ивков, спортният директор Даниел Боримиров и треньорът Станимир Стоилов, но никой от тях не говори пред медиите. По-рано днес на стадион "Георги Аспарухов" бе основано дружеството "Левски на Левскарите", чиято цел е феновете на Левски да имат все по-голяма роля в управлението на клуба.

„Синята“ легенда Георги Аспарухов остава в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България. За кариерата на Гунди е написано и казано всичко, а победите и попаденията с Левски и националния отбор ще се помнят винаги. Той бе и остава всенароден любимец. Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта. Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в него хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек.

За националния отбор на България Гунди има 50 мача и 19 гола. През декември 1968 година той отбелязва знаменит гол срещу тогавашния световен шампион Англия насред "Уембли" (). Георги Аспарухов, бивш нападател на Левски и Ботев, участник на три Световни първенства, бе обявен през 1999 г. за "Футболист на ХХ век на България".

Легендарният нападател загива трагично в катастрофа край Витиня на 30 юни 1971 г., заедно със своя приятел и съотборник Никола Котков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР