Ръководната група на Европейския парламента по въпросите на Брекзит се

...
Ръководната група на Европейския парламента по въпросите на Брекзит се
Коментари Харесай

Спешна среща в Страсбург за Брекзит! Ще излязат ли британците от ЕС?

Ръководната група на Европейския Народното събрание по въпросите на Брекзит се събра на изключително съвещание в Страсбург. Това стана, откакто английският парламент отхвърли договорката на Тереза Мей за напускането на Англия.

Европейският съюз остава обединен и хладнокръвен по съглашението, разгласи основният договарящ на Евросъюза с Лондон Мишел Барние.

Англия не е в позицията да споделя на Европейския съюз кои да бъдат идващите стъпки. Европейски Съюз оставал обединен, сподели Барние.

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск сбито прикани в профила си в "Туитър " самоуверен английски политик да излезе и ясно да каже какво желае Островът от Брекзит.

Това, което не желаеме да допуснем, е този политически безпорядък да бъде трансфериран в европейската политика. Трябва да намерим решение преди европейските избори. Това уточни отговорникът на Европейския парламент за Брекзит Ги Верхофстат,

Ирландското държавно управление съобщи, че ще форсира подготовката за Брекзит без договорка. Днес е горчив ден за Европа, написа в "Туитър " немският вицеканцлер и министър на финансите Олаф Шолц. Според него има риск от безредно излизане на Англия от Европейски Съюз. На същата позиция е и испанският министър председател Педро Санчес.

Мадрид продължава да има запаси за Гибралтар. Холандският министър председател Марк Рюте изрази отчаяние и изиска Лондон да предприеме първата крачка.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР