Ръководителят украинската държавна газова компания "Нафтогаз" Андрей Коболев заяви, че

...
Ръководителят украинската държавна газова компания "Нафтогаз" Андрей Коболев заяви, че
Коментари Харесай

Шефът на "Нафтогаз": Техногенна катастрофа и Украйна замръзва, загубени сме!

Ръководителят украинската държавна газова компания "Нафтогаз " Андрей Коболев съобщи, че Украйна е изправена пред софтуерна злополука, в случай че в хранилищата не може да бъде нагнетявано нужното количество газ. "Ако при започване на отоплителния сезон в хранилищата няма 20 милиарда кубически метра газ, това ще бъде голям риск от софтуерна злополука. Защото Украйна, без пресилване, ще замръзне ", написа Коболев във Фейсбук.

По думите му сега в газовите складове на Украйна има 13,8 милиарда куб. м газ. За да реализира целевите индикатори, компанията би трябвало да нагнетява 60 млн. куб. м газ на ден.

"Не може да се спре, забавянето с ден-два ще наруши осъществяването на графика и ще бъде невероятно да се компенсира изоставането ", акцентира още шефът на "Нафтогаз ".

Той също по този начин посочи, че "Нафтогаз " са решили да отсрочат изплащането на дивиденти.

"Смятаме за недопустимо да замразим страната и да загубим новата газова война. Готов съм да поема персонална отговорност за това решение ", заключи Коболев.

В края на юни операторът на украинската газопреносна система "Укртрансгаз " също разгласи сериозен дефицит на газ в хранилищата.

Беше очебийно, че за застраховане работата на софтуерното съоръжение, личните потребности и балансиране на системата на компанията за летния интервал са нужни към 720 млн. куб. м газ.

От "Укртрансгаз " също по този начин оповестиха за огромен дълг към снабдители, който възлиза на 4,1 милиарда гривни (малко над 154 млн. долара).

В тази връзка, компанията разгласи действителна заплаха от изключителна обстановка в народен мащаб, за която са били известени управляващите в Украйна.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР