Ръководителят на външната политика на Европейския съюз каза в сряда,

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз каза в сряда,
Коментари Харесай

Ръководителят на външната политика на ЕС се опасява от „открита война“ и ескалация след смъртта на лидера на Хамас: „Не може да се изключи“

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз сподели в сряда, че ударът с дрон тази седмица който умъртви почитан водач на Хамас, може да ескалира спора Израел-Хамас в „ отворена война “ в Близкия изток.

„ Рискът случилото се през 2006 година да се случи още веднъж, открит война, е риск, който за жалост не може да бъде изключен. И това, което се случи през вчерашния ден със гибелта на един от водачите на Хамас, е още един фактор, който може да тласне спора към ескалация ", сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел по време на конференция в Лисабон.

Във вторник дрон в ливанската столица Бейрут удари апартамент в шиитския квартал на Бейрут, убивайки политически водач номер 2 на Хамас.

Апартаментът беше бастион на Хизбула и ливански публични лица споделиха, че Салех Арури, създателят на военното крило на Хамас, е бил погубен, което провокира опасения за възмездие от страна на ливанската Хизбула.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР