Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге
Коментари Харесай

Ханс Клуге, СЗО: Европа навлиза в „реалистичен финал“ на пандемията

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге през днешния ден съобщи, че континентът към този момент навлиза в " реален край " на пандемията и че броят на смъртните случаи от ковид е почнал да доближава до платото, съобщи Асошиейтед прес.

На брифинг той изясни, че въздействие за това оказват високите равнища на имунизация, по-слабото разпространяване на вируса при по-топло време и по-лекото изкарване на болест с разновидността Омикрон.

Дори и да се появи нов вид на вируса, здравните управляващи в Европа би трябвало да могат да го задържат под надзор, счита Клуге. Той добави, че имунизациите би трябвало да бъдат споделяни сред всички страни, тъй като в случай че не бъде имунизирана по-голямата част от популацията на света, коронавирусът може да стартира да мутира в по-заразни и по-смъртоносни разновидности.

Ръководителят на СЗО за Европа означи, че предходната седмица на континента са били регистрирани 12 милиона новозаразени с ковид, което е най-големият брой на седмична база от началото на пандемията. Въпреки това броят на настанените в интензивни отделения не се е повишил доста.

Клуге обърна внимание на пагубните последствия от пандемията за хората заболели от рак. Той сподели, че през втората половина на предходната година 44 % от страните по света са съобщили за нарастване на случаите, при които не е бил завършен скринингът на онкоболни, съобщи ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР