Ръководителят на Световната програма по прехраната към ООН (WFP) Дейвид

...
Ръководителят на Световната програма по прехраната към ООН (WFP) Дейвид
Коментари Харесай

WFP призова за отваряне на черноморските пристанища за износ на храни

Ръководителят на Световната стратегия по прехраната към Организация на обединените нации (WFP) Дейвид Бийзли прикани страните в спора в Украйна да отворят Одеса и другите черноморски пристанища за износа на храни, предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс. 

В послание, споделено в " Туитър ", Бийзли акцентира, че от това зависи оцеляването на милиони хора по света:

„ Това зърно е нужно за изхранването на 400 милиона хора по света, а пристанищата са затворени поради войната. Тези пристанища би трябвало да бъдат отворени и да проработят, в противоположен случай ще последват злополучие след злополучие – милиони хора по целия свят ще измрат от апетит! Трудно е да си представим разорението на най-бедните от бедните! Нуждаем се от тези пристанища! Нека отворят още в този момент! “.

От Организацията на Организация на обединените нации за прехраната и земеделието показаха, че 25 милиона тона зърно застояват в Украйна поради блокадата в Черно море и неразвитата сухопътна инфраструктура. Миналия месец страната е съумяла да изнесе единствено 1 милион тона зърно - 5-6 пъти по-малко от нормално. Френска компания предвижда, че добивите на пшеница в Украйна тази година ще са с най-малко една трета по-малко спрямо предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР