Ръководителят на Световната банка Дейвид Малпас ще се оттегли до

...
Ръководителят на Световната банка Дейвид Малпас ще се оттегли до
Коментари Харесай

Ръководителят на Световната банка Дейвид Малпас се оттегля от поста

Ръководителят на Световната банка Дейвид Малпас ще се отдръпна до края на юни от поста си отпред на банката, съобщи Агенция Франс Прес.

" След дълъг размисъл взех решение да потърся нови провокации ", се споделя в изказването на 66-годишния Малпас, който е уведомил управителния съвет на банката за решението си.

" Това е опция за равномерен преход в управлението, защото Групата на банката работи за посрещане на възходящите световни провокации ", добави Малпас.

По време на неговия четиригодишен мандат в Световната банка групата се сблъска с световни рецесии като пандемията от Ковид-19 и съветската инвазия в Украйна, както и с интернационалното икономическо закъснение.

В изказване на банката се споделя, че тя е " реагирала бързо " в лицето на тези провокации, като по-специално е мобилизирала рекордните 440 милиарда $ в отговор на пандемията.

" Под негово управление Банковата група усили повече от два пъти финансирането си за климата за разрастващите се страни, достигайки рекордните 32 милиарда $ през предходната година ", се прибавя в изказването. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР