Ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова заяви, че съществува риск за

...
Ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова заяви, че съществува риск за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Има риск за голяма част от разследванията

Ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова съобщи, че съществува риск за огромна част от следствията и към този момент почналите каузи след закриването, както на профилираната прокуратура, по този начин и на спецсъда. Пред медиите тя уточни, че не е ясно какво ще се случи с делата против проведени незаконни групи.

Това е по този начин, тъй като повече от тях са разследвани за дейности в няколко региона на страната. Не е ясно кой ще е способният орган на районен принцип, който да поеме тези каузи. Ако се чака този спор за подсъдност да бъде решен от Върховния съд, то ще мине време и ще бъдат нарушени права, както на потърпевши, по този начин и на обвинени и подсъдими, уточни Маджарова, представена от " 24 часа ".

Тя изясни, че дружно с сътрудника й Ивайло Ангелов - началник на спецапелативната прокуратура са имали работна среща с министъра на правораздаването. " Има риск на 27 юли да бъдат блокирани делата и мисля, че това в Министерството на правораздаването започнаха да го схващат ", сподели Ангелов. " Единственото, което може да се направи е смяна в закона. Не е ясно кой ще трансферира и доказателствата. Ще настане безпорядък и не е ясно кой ще поеме отговорност ", уточни на собствен ред Маджарова.

Ангелов уточни, че ще е необходим буферен интервал от най-малко шест месеца след закриването на спецправосъдието, тъй като става дума хиляди каузи и голям брой томове и камиони с доказателства. Той уточни, че е поканил Надежда Йорданова да се запознае на място с това какъв брой доста са делата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР