Ръководителят на Специализираната апелативната прокуратура Ивайло Ангелов изпрати отворено писмо

...
Ръководителят на Специализираната апелативната прокуратура Ивайло Ангелов изпрати отворено писмо
Коментари Харесай

Ивайло Ангелов: Правосъдната система у нас ще бъде върната назад до 2010 г.

Ръководителят на Специализираната апелативната прокуратура Ивайло Ангелов изпрати отворено писмо да парламентарната правна комисия. Той изиска да взе участие в работна група, която да разисква плануваните промени в Закона за правосъдната власт и наказателните закони, с които се закрива профилираното правораздаване у нас. Ивайло Ангелов акцентира, че и като административен началник, и като учител в Националния институт по правораздаването, с експертизата си и с оферти може да способства към реализирането на правосъдната промяна.



Нямаме пояснение за какво не сме включени в работните групи и не участваме в разискването на плана за изменение на Закона за правосъдната власт, за изменението на Наказателно-процесуален кодекс. За първи път разбрахме за тези законопроекти, когато бяха оповестени в портал за публични съвещания, съобщи в студиото на “Денят започва” ръководителят на Специализираната апелативната прокуратура Ивайло Ангелов. Според него с готвените законодателни промени правосъдната система у нас ще бъде върната обратно до 2010 година.

Тази система беше потвърдено неефективна и за нея бяхме подложени на критика от всичките ни европейски сътрудници - т.е. заличава се целият реализиран прогрес в региона на битката с проведената престъпност. В законопроекта не видяхме, по какъв начин ще се резервира специализацията на съдиите и прокурорите, които са профилирани в тази област, означи още Ангелов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР