Ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна

...
Ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна
Коментари Харесай

Киев: Военното положение на Путин подготвя масово незаконно депортиране на украинци

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов упрекна Русия в опит за всеобща депортация на украински жители след решението на Москва да вкара военно състояние в анексираните от нея четири украински района.

„ Военното състояние на Путин в анексираните райони е подготовка за всеобщо депортиране на украинското население в депресивни региони за смяна на етническия състав на окупираната територия. Престъпление, което би трябвало да бъде наказано от Организация на обединените нации и което към този момент беше осъществено от Русия в Крим и остана ненаказано “, написа Данилов в Twitter.

По-рано в сряда съветският президент Владимир Путин издаде декрет за въвеждане на военно състояние в четирите украински района, окупирано от Москва.

Съветник на президента на Украйна Володимир Зеленски жигосах като „ псевдоузаконяване на разграбването “ оповестеното от Путин „ военно състояние “ в окупираните от Русия украински области, съобщи „ Ройтерс “.

„ Въвеждането на „ военно състояние “ в окупирани от Русия територии би трябвало да бъде обсъждано единствено като псевдоузаконяване на мародерството и разграбването на украинско имущество при следващото „ прегрупиране “, “ написа в Twitter Михайло Подоляк. „ Това не трансформира нищо за Украйна. Продължаваме освобождението и деокупирането на нашите територии “, добави съветникът на украинския президент.
Руската администрация на Херсонска област към този момент е евакуирана
От съображения за сигурност окупационната администрация на украинска Херсонска област е преместена на левия бряг на река Днепър, съобщи ТАСС, като се базира на назначения от Русия заместник-губернатор на района Кирил Стремоусов.

„ Администрацията към този момент се реалокира “, сподели той пред организацията.
Близо пет милиона поданици на анексираните украински територии понастоящем са в Русия, съобщи съветски представител
„ Близо пет милиона поданици “ на анексираните украински територии понастоящем са в Русия, съобщи „ Франс прес “, като се базира на Николай Патрушев, секретаря на съветския Съвет за сигурност.

„ Около пет милиона поданици на Донбас и на югоизточните украински области са намерили леговище в Русия “, посочи през днешния ден Патрушев.

По думите му изключително внимание ще бъде обръщано на хората, които идват от териториите, анексирани от Москва.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР