Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов към министър Ангелкова: Сезонът

...
Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов към министър Ангелкова: Сезонът
Коментари Харесай

Обменяме опит с Русия в областта на образованието, планираме общи ĸpyизни мapшpyти

Ръководителят на съветския туризъм Олег Сафонов към министър Ангелкова: Сезонът бе сполучлив и сигурен за туристите ни

„ Благодаря за сполучливия летен сезон, за спокойното му и несъмнено протичане за съветските туристи ". Това съобщи в Москва Олег Сафонов, началник на Федералната организация по туризъм на Руската федерация по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Сафонов изрази убеждението си, че достиженията в двустранните връзки с България ще се надграждат. „ Отчетохме извънредно добър сезон. От януари до септември страната ни бе посетена от над 530 хиляди съветски туристи ", заяви министър Ангелкова данните на Национален статистически институт и благодари на ръководителя на съветския туризъм за положителното партньорство.

Друга съществена тематика на диалога бе опцията за основаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни мapшpyти в Чepнo мope. Българо-руските връзки в туризма се развиват доста сполучливо, взаимната ни работа бележи позитивни резултати, съобщи министър Ангелкова и добави, че следва да се подпише стратегия за съдействие 2018-2020 година. Тя акцентира, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България.

На ревюто Интурмаркет, което ще се организира през март 2018 година в Москва, ще бъде проведена кръгла маса с главен фокус върху другите типове туризъм в България. Ще представим пред съветската аудитория опциите за СПА и балнеотуризъм, кулинарен, винен, детски и другите благоприятни условия за отдих в България.

Министър Ангелкова и ръководителят на съветския туризъм Сафонов разискаха и опцията за образуване на кръгла маса, на която да бъде показан капацитетът за продан на опит сред двете страни в областта на образованието. Двамата се сплотиха към концепцията, че би трябвало се утвърди и развие практиката за продан на студенти сред Русия и България за да се увеличи качеството на образованието им.

Министър Ангелкова предложения Олег Сафонов и представителите на туристическия бранш на Русия на Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления към Световната организация по туризъм, който ще се състои в София на 14-16 ноември идната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР