Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров нарече днес "смешно" разследването

...
Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров нарече днес "смешно" разследването
Коментари Харесай

Лавров за медийното разследване на отравянето на Навални: Смешно е!

Ръководителят на съветската дипломация Сергей Лавров назова през днешния ден "смешно " следствието на няколко медии, измежду които американската телевизия Си Ен Ен и немското списание "Шпигел ", в което съветските специфични служби (ФСС) са упрекнати, че са следили опозиционера Алексей Навални преди отравянето му, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Всички тези вести са занимателни за четене, сподели Лавров на конференция по време на визитата си в Хърватия. Но методът, по който тези вести са представяни, разкрива единствено едно: неналичието на нравственос у нашите западни сътрудници и на естествени дипломатически умения, добави още Лавров, който наподобява счита, че зад следствието стоят страни.

В пространна обява медиите, измежду които е и уеб сайтът "Белингкат ", настояват, че специалисти по химически оръжия от съветските специфични служби от години са следили Алексей Навални, както и в деня на хипотетичното му отравяне това лято в Сибир. "Белингкат " разгласява имената и фотосите на тези мъже и на техните началници.

Зная кой искаше да ме убие. Зная къде живеят, зная къде работят, съобщи във връзка обявата Навални. В нея обаче, не се показва да е имало директен контакт сред тези сътрудници и опозиционера, няма и доказателство за предприемане на дейности или за предоставяне на заповед.

JUST IN: Russia's foreign minister said that reports surrounding the poisoning of opposition figure Alexey Navalny are "funny to read, " in an apparent reference to a CNN-Bellingcat investigation into the attack.
— CNN (@CNN)
Русия доста пъти е отричала, че опозиционерът е бил токсичен на 20 август в Томск. Москва съобщи, че токсичното вещество от вида "Новичок ", намерено от западни лаборатории след хоспитализацията на Навални в Германия, не се е съдържало в организма му, до момента в който е бил лекуван в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР