Ръководителят на разузнаването на ЦРУ Дейвид Марлоу заяви, че агенцията

...
Ръководителят на разузнаването на ЦРУ Дейвид Марлоу заяви, че агенцията
Коментари Харесай

ЦРУ издирва за сътрудничество агенти руснаци, които са отвра...

Ръководителят на разузнаването на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Марлоу съобщи, че организацията има намерение да си сътрудничи с руснаци, които не са съгласни с войната в Украйна, написа в. " Уолстрийт Джърнал ".

Марлоу употребява първата си обществена поява след встъпването си в служба предходната година, с цел да направи предложение на евентуалните сътрудници.

" Путин беше в най-хубавата си форма в деня преди нашествието, когато към момента имаше опция да окаже напън върху Украйна, да повлияе на НАТО и да показва, че Русия е мощна мощ... Той пропиля всички тези благоприятни условия. Търсим по света руснаци, които са толкоз отвратени от това, колкото и ние. Защото сме отворени за съдействие ", сподели Марлоу по време на тирада в центъра " Хейдън "

" Уолстрийт Джърнал " отбелязва, че изказването на шефа на разузнаването повтаря изказванията на някогашни чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ, които настояват, че съветската инвазия в Украйна е основала удобна почва за рекрутиране на нови сътрудници измежду военните, олигарсите, предприемачите и всички тези, които са напуснали Русия след началото на войната.

Марлоу, който бе назначен през юни 2021 година от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, владее арабски език и неведнъж е управлявал задграничните офиси на организацията, в това число в Близкия изток, както и е работил в отдела за Близкия изток в централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Лангли, написа изданието.

Ръководителят на английското външно разузнаване MI6 съобщи предишното лято, че експулсирането от страна на западноевропейските държавни управления на стотици руснаци, обвинени в шпионаж, е довело до съществено ограничение на разследващите интервенции на Кремъл.            

" Около 400 съветски разузнавачи, работещи под дипломатическо прикритие, бяха експулсирани ", съобщи английски представител на конгрес за сигурност в Аспен през юли. - " Смятаме, че в Обединеното кралство това евентуално е понижило на половина способността им да работят и да шпионират за Русия.

Според съветското издание РБК сред януари и август 2022 година повече от 550 членове на дипломатически задачи са били върнати в Русия, като някои от тях са били обвинени в шпионаж. Най-много съветски дипломати бяха изгонени от Съединени американски щати, България и Полша. В отговор Русия експулсира повече от 300 души.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР