Ръководителят на Николаевската областна администрация Виталий Ким публикува видео от

...
Ръководителят на Николаевската областна администрация Виталий Ким публикува видео от
Коментари Харесай

Руски обстрел по град Николаев

Ръководителят на Николаевската регионална администрация Виталий Ким разгласява видео от обстрел на града. Според него по града са били изстреляни минимум 10 ракети. Пострадали са двата най-големи университета в града, оповестява УНИАН.

За масирания обстрел на града оповестява и кметът на Николаев Александър Сенкевич. " Спасителни и спешни екипи към този момент работят на място. Вече са известни двама ранени ", сподели Сенкевич.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили оповестява тази заран, че съветските войски се пробват да напреднат към Соледар и Бахмут, както и към Славянск. Под обстрел с артилерия са регионите на Дибровне, Подоловка, Мазановка, Адамовка, Чепел, Краснополе, Курулка и други, се споделя в отчета.

Продължават боевете по линията на прикосновение и в Харковска област.

За град Северск, за който съветски източници тази заран оповестяват, че по данни на разследваща информация украинците са получили заповед да се изтеглят, генералният щаб на Украйна не удостоверява нищо друго, като се изключи че линиите се пазят.

Все още не са разпознати телата на две деца и 11 възрастни, убити при ракетната офанзива във Виница през вчерашния ден. Градът се намира в централна Украйна и през вчерашния ден за първи път стана обект на съветско нахлуване. Потвърдена е гибелта на 23 души, измежду тях и дете на четири години. В лечебните заведения са настанени 73 потърпевши, някой от тях в тежко положение, а 18 души към момента се търсят, защото са оповестени да изчезнали.

Според командването на военновъздушните сили на Украйна руснаците са нанесли удар по центъра на Виница с крилати ракети " Калибр ", изстреляни от подводница в Черно море.

Тази заран Главната прокуратура на Украйна изнесе информацията, че към този момент броят на децата, станали жертва на войната, е 352. Повече от 657 са били ранени. Тези числа не са дефинитивни, защото в доста райони, където не престават военните дейности, и в окупираните територии преброяването към този момент е невероятно.

Най-много деца са потърпевши в Донецка, Харковска, Киевска, Черниговска, Луганска, Николаевска, Херсонска и Запорожка област.

Повече от 2 126 образователни заведения са потърпевши от бомбардировки и обстрел, а 216 от тях са изцяло разрушени.

Данните на Организация на обединените нации към 12 юли са близки - във войната, която Русия води в Украйна е доказана гибелта на 343 деца.
ТЕМА преди 14 часа 1698 преди 16 часа 2780 преди 17 часа 2041
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР