Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изненадващо посети Киев, по

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изненадващо посети Киев, по
Коментари Харесай

Роберта Мецола посети Киев

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изненадващо посети Киев, по случай Деня на Европа, оповестяват украинското издание Киев индипендънт.

Визитата не бе оповестена авансово. Пътуването до Украйна евентуално е последното за Мецола като ръководител на Европейския парламент, защото след по-малко от месец европейците ще избират нов парламент.

" Обратно в страната на смелите. В Киев на Деня на Европа ", написа тя в обществената мрежа Х (бивш Twitter).

Европейският парламент безспорно е в челните редици на поддръжката за Украйна, посочи ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук. Това беше първата институция в Европейски Съюз, която се застъпи за даване на Украйна на статут на претендент за участие в Европейския съюз, добави той.

Европейският парламент постоянно е имал мощен глас, когато е ставало въпрос за основаване на интернационална коалиция в поддръжка на нашата битка за независимост и европейски полезности ", нещо, което Украйна " постоянно ще прави оценка, добави Стефанчук.

Денят на Европа се празнува на 9 май, с цел да подчертае мира и единството в Европа, отбелязвайки годишнината от Декларацията на Шуман през 1950 година Декларацията полaga основата за основаването на Европейската общественост за въглища и стомана, предходник на Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР