Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг осъди безразсъдната и непровокирана атака

...
Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг осъди безразсъдната и непровокирана атака
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Остро осъждам безразсъдната и непровокирана атака на Русия срещу Украйна

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг осъди " безразсъдната и непровокирана офанзива " на Русия против Украйна, като предизвести, че тя слага в заплаха " безчет " човешки животи.

Посланиците на 30-те страни от Алианса ще проведат изключителна среща през днешния ден, с цел да обсъдят съветската офанзива, като се чака Столтенберг да даде конференция по-късно, заяви настрана представител на НАТО.

" Остро съдя безразсъдната и непровокирана офанзива на Русия против Украйна, която излага на риск живота на безчет цивилни ", съобщи Столтенберг в изказване.

" За следващ път, макар многократните ни предизвестия и неуморните ни старания да се ангажираме с дипломация, Русия избра пътя на експанзията против суверенна и самостоятелна страна ", се споделя в изказването му.

" Това е тежко нарушаване на интернационалното право и сериозна опасност за евроатлантическата сигурност. Призовавам Русия неотложно да приключи военните дейности и да зачита суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", сподели той.

И добави:

" В този ужасяващ миг сме с народа на Украйна. НАТО ще направи всичко, което е належащо, с цел да отбрани и отстоява ползите на всички съдружници ".

По-рано Столтенберг съобщи, че НАТО не възнамерява да изпрати войски, които да се бият в Украйна, в случай че Русия я нападне, а основната мощ Вашингтон изключи опцията да разположи свои сили за отбрана на страната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР