Ръководителят на италианската агенция по лекарствата Стефано Вела подаде оставка

...
Ръководителят на италианската агенция по лекарствата Стефано Вела подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на агенцията по лекарствата в Италия даде оставка заради мигрантите на Дичоти

Ръководителят на италианската организация по медикаментите Стефано Вела подаде оставка в символ на митинг против твърдата политика на държавното управление по мигрантските въпроси, оповестиха италиански медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Решението на Стефано Вела е реакция на продължителното задържане на мигранти на кораба " Дичоти " в пристанищния град Катания в Сицилия, което завърши тази нощ.

Като доктор не мога да си разреша да управлявам държавен здравен орган, в миг когато хора са третирани по този метод на наша територия, сподели Вела в изказване през нощта пред организация АНСА.

Той добави, че всеки, който е срещу твърдолинейната политика на вътрешния министър Матео Салвини, би трябвало да направи " както върша аз в този момент ".

В настрана изявление за днешния брой на в. " Кориере каузи сера " Вела показва, че оставката му е била неизбежна, защото не е можел да изрази несъгласието си посредством " известие в Туитър ".

Мигрантите от " Дичоти " бяха избавени на 16 август. След като стигнаха на пристанището обаче, вътрешният министър Салвини не позволи те да слязат на италианска територия. Той настоя други страни от Европейски Съюз да одобряват мигрантите.

Той позволи на хората да слязат нощес, откакто Албания, Ирландия и италианската католическа черква се съгласиха да риемат мигрантите.

Има няколко случая на краста и туберколоза измежду хората, арестувани на кораба, а също така десетина дами, споделят, че са били изнасилени в Либия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР