Ръководителят на испанския футбол Рубиалес отказва да подаде оставка, казва, че целувката на Световното първенство е била „по взаимно съгласие“

...
Шефът на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да подаде оставка в петък след седмица на широка критика за непоисканата му целувка по устните на играча Джени Ермосо след триумфа на Испания на Световното първенство за жени.

„Няма да подам оставка, няма да подам оставка, няма да подам оставка“, извика Рубиалес на извънредно заседание на футболната федерация.

„Едно „кълване“ по взаимно съгласие е достатъчно, за да ме измъкне оттук? ще се борим докрай“, добави той.

46-годишният Рубиалес се очакваше да се оттегли от поста президент на Испанската футболна федерация (RFEF), след като правителствени министри и фигури в спорта поискаха оставката му и ръководният орган на световния футбол ФИФА започна дисциплинарна процедура производство срещу него.

Той каза, че натискът, който е получил тази седмица от политици и клубове, е бил опит "да ме убият публично" и каза, че ще се защити, като "предприеме действия" срещу тези хора.

Ръководителят на RFEF твърди, че целувката му по устните на Хермосо е по взаимно съгласие и е направена в същия дух като целуването на детето му.

„Това беше спонтанна целувка, взаимна, еуфорична и по взаимно съгласие“, каза Рубиалес.

Упоритият шеф на RFEF възрази срещу „ фалшив феминизъм" и каза, че е бил "преследван", откакто пое работата през май 2018 г.

"Когато направя грешка, това ме наранява и моля за прошка, без да го смекчавам, но не заслужавам този лов, който имам страда от пет години, всеки ден в продължение на пет години.

"Ще продължа да се боря, както са ме учили родителите ми, както моите треньори, моите съотборници."

Рубиалес се позова на своите критици и настоя, че целувката му може не се сравнява със сексуално насилие.

„За бога, какво ще си помислят жените, които наистина са били сексуално насилие?“ каза Рубиалес.

Неговият отказ да подаде оставка и пламенна реч предизвикаха бърза реакция от страна на политиците.

„Това, което видяхме днес на асамблеята на федерацията, е неприемливо“, написа вторият вицепремиер Йоланда Диас в социалната мрежа X, по-рано известна като Twitter.

„Правителството трябва да действа и да вземе спешни мерки: безнаказаността за мачо действия приключи . Рубиалес не може да продължи да бъде на поста."

Висшият спортен съвет на Испания (CSD) каза по-рано през седмицата, че ще предприеме мерки срещу Рубиалес, ако футболната федерация не го направи.

Президентът наистина се извини, че го хвана за чатала по време празнуването на победата с 1-0 срещу Англия на финала, докато стоиш до испанската кралица Летисия.

„Искам да кажа, че съжалявам за действията, които се случиха в момент на еуфория, хванах тази част от тялото си и го направих така че гледайки Хорхе Вилда (треньорът)", каза Рубиалес.

"Бях толкова емоционален, загубих контрол и хванах ръцете си там."

Рубиалес каза също, че е започнал процеса на предлагане на противоречиви испански дамски треньорът Хорхе Вилда нов договор със заплата от 500 000 евро ($540 000).

Испания пристигна на турнира в Австралия и Нова Зеландия, обвит в противоречия, след като 15 играчи отказаха да играят поради несъгласия с федерацията и Вилда, въпреки че някои отстъпиха и трима формират част от отбора победител.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР