Ръководителят на Instagram във вторник каза, че приложението Threads скоро

...
Ръководителят на Instagram във вторник каза, че приложението Threads скоро
Коментари Харесай

Забраната на Threads за думи за търсене като „COVID“ е временна, казва ръководителят на Instagram

Ръководителят на Instagram във вторник сподели, че приложението Threads скоро ще спре да блокира думи за търсене като „ Коронавирус “ – настояща процедура в приложението, която Meta започва през юли.

В диалог в платформата Threads ръководителят на Instagram Адам Мосери сподели, че възбраната на приложението за избрани думи за търсене е краткотрайна, само че той не знае по кое време тъкмо блоковете ще бъдат отстранени.

Threads е най-новата платформа за обществени медии на Meta и е сходна на X, платформата, известна преди като Twitter. Meta е също по този начин компанията майка на Фейсбук, която беше подложена на инспекция в предишното за разрешаване на разпространяване на дезинформация.

Вашингтон пост първо заяви, че очевидни думи, както и думи и изречения, които може да се възприемат като противоречиви от някои ще бъдат блокирани от функционалността за търсене в Threads. Списъкът със неразрешени думи за търсене включва думи като „ секс “ и „ порно “, както и „ ковид “, „ дълъг коронавирус “, „ ваксини “ и други сродни думи.

Репортерът на Washington Post Тейлър Лоренц, който написа истинския отчет по отношение на възбраните на термини за търсене на Threads, оповестен на платформата тази седмица, като сподели, че потребителите са „ някак си 150 пъти по-непоносими от Twitter. “

Това наподобява притегли вниманието на Мосери. Лоренц продължи да споделя на Мосери в обява, че представители на връзките на Threads са й споделили, че блокирането на думи като „ covid “ и „ long covid “ ще бъде краткотрайно, до момента в който представители на Meta са й споделили, че не е по този начин.

„ Симпатизирам на обстоятелството, че Мета получава доста несправедливи рецензии към неправилната информация, само че Covid нараства/продължава “, написа тя.

Мосери отговори: „ Нямам ETA, който да ви дам за жалост, само че е краткотрайно и ние работим по него. В момента просто ни дърпат в доста направления по едно и също време, “ сподели той.

В различен отговор Мосери сподели, че възбраната за някои думи ще бъде отстранена след „ седмици или месеци “. Той добави: „ Реалността е, че имаме доста значима работа за извършване. Екипът се движи бързо, само че към момента не сме там, където желаеме да бъдем. “

И Фейсбук, и Twitter бяха подложени огън за хипотетичното им погрешно боравене с дезинформация в техните платформи, изключително към изборите и пандемията.

През 2016 година Twitter и Фейсбук бяха подложени на кампания за намеса от съветското държавно управление, което сътвори комплициране в платформите към въпроси, свързани с президентските избори. Ръководителите на двете платформи са свидетелствали пред Конгреса за хипотетичното допускане – и даже хипотетичното разпространение – на дезинформация.

И двете компании обявиха, че ще създадат промени в своите платформи, с цел да се опитат да спрат разпространяването на дезинформация.

Преди президентските избори през 2020 година Twitter съобщи, че е основал „ център за избори в Съединени американски щати през 2020 година “, с цел да разпространява точна информация и запаси за изборите. Компанията приложи по-строги правила за наличието и даже забрани някогашния президент Доналд Тръмп, заявявайки, че той е нарушил разпоредбите след протеста на 6 януари и цитирайки „ риска от по-нататъшно подбудителство към принуждение “. акаунт за нарушение на разпоредбите за наличие с изявленията си за въстанието от 6 януари, сподели през 2020 година, че е основал способи за битка с дезинформацията.

Компанията съобщи, че ще отстрани изявления с „ очевидна дезинформация “ по отношение на изборите и ковид. Все отново битката на платформите против дезинформацията е деликатно проучена. През 2021 година адресант на сигнали, който подаде оставка от Фейсбук през 2020 година, сподели, че ръководителите на компанията са знаели за разпространяването на дезинформация в платформата, само че от време на време не са подхванали дейности против нея.

Докато Twitter, който беше ребрандиран и преструктуриран от Илон Мъск, от дълго време е подложено на критика като приложение, в което хората популяризират дезинформация и насаждащо ненавист наличие, Threads беше завършено като по-безопасна опция. В обява в Instagram за новата платформа, създателят и основен изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг назова Threads „ другарска общественост “.

Някои консуматори на обществени медии разгласиха мемове, сравняващи безгрижната просвета на Threads с по-мрачната известност, която Twitter беше спечелил в очите на някои. Някои консуматори даже нарекоха Threads, които завоюваха над 100 милиона консуматори за пет дни, „ палач на Twitter “.

В изявление за The Verge през септември Зукърбърг назова Twitter „ много отрицателен и сериозен “.

„ Винаги съм мислил, че можете да създадете дискусионно преживяване, което не е толкоз отрицателно или токсично “, сподели Зукърбърг. „ Мисля, че по този метод ще бъде по-достъпно за доста хора. Мисля, че доста хора просто не желаят да употребяват приложение, от което се усещат зле от самото начало, нали? “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР