Ръководителят на хардуерния отдел на Dojo в Tesla Ганеш Венкатараманан

...
Ръководителят на хардуерния отдел на Dojo в Tesla Ганеш Венкатараманан
Коментари Харесай

Tesla уволни ръководителя на разработчиците на суперкомпютъра Dojo

Ръководителят на хардуерния отдел на Dojo в Tesla Ганеш Венкатараманан напусна компанията. Възможно е той да е бил уволнен поради проблеми със идващото потомство суперкомпютър. Tesla употребява Dojo за образование на невронните мрежи, нужни за самостоятелното шофиране. Уволнението на основния хардуерен експерт по автопилота повдига въпроси по отношение на бъдещите проекти на компанията за безпилотни транспортни средства.

Ганеш Венкатараманан бе нает в Tesla, когато Илън Мъск искаше да сътвори екип за шроизводство на чипове, който да подкрепя напъните на компанията за основаване на безпилотни коли. Той взе участие в създаването на чиповете за независимо ръководство на Tesla, а напълно неотдавна отговаряше за хардуера на суперкомпютъра Dojo. Официално Венкатараманан изпълняваше длъжността старши шеф на хардуера на автопилота.

Миналия месец изданието Electrek заяви, че Венкатараманан е бил уволнен от Tesla. Сега Bloomberg удостовери, че той е напуснал компанията, без да показва повода за напускането. Според тази информация второто потомство чип Dojo 2 не е оправдало упованията на Tesla.

Tesla употребява суперкомпютъра Dojo, с цел да форсира програмата си за образование на невронните мрежи за самоуправляващите се коли. Първият клъстер Dojo беше пуснат в употреба това лято след доста закъснение.

Венкатараманан е почитан дизайнер на чипове в промишлеността. Той се причисли към Tesla след 14 години работа в AMD. Така че очевидно е имало съществени проблеми в програмата Dojo, щом Tesla е решила да освободи подобен гений. Възможно е той да не е единственият, който ще напусне компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР