Ръководителят на група за християнска помощ от Южна Корея настоява,

...
Ръководителят на група за християнска помощ от Южна Корея настоява,
Коментари Харесай

Арестуваният за шпионаж южнокореец е извършвал хуманитарна дейност

Ръководителят на група за християнска помощ от Южна Корея упорства, че, е изпълнявал единствено филантропична задача, без връзки със севернокорейски служащи. Според неговите думи, Баек Куанг-Сун, 53 годишен, е бил изпратен да оказва помощ на нуждаещите се във Владивосток, предава Ройтерс. Първоначално в информацията за арестуването му се съобщаваше друго име.

Въпреки това съветските управляващи го задържаха, като го упрекнаха в шпионаж. Представителите на групата за помощ се очевидно дистанцират от обвиняванията в контакти със севернокорейски раотници и подпомагането им да избягат и дефинират тезите на съветските управляващи за " цялостен парадокс ". Южнокорейските управляващи показват угриженост за новите групи севернокорейски служащи, признати в Русия, макар резолюцията на Организация на обединените нации.

Резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2017 година разпореди на страните до 2019 година да експулсират севернокорейските служащи на съображение, че техният труд е бил експлоатиран, с цел да печелят валута за неразрешените нуклеарни стратегии и стратегии на Северна Корея за балистични ракети. Хиляди севернокорейски служащи остават в Китай и Русия

Южнокорейците са известни с огромното си наличие в мисионерската работа по света и страни като Русия измежду техните дестинации.

ТАСС цитира правоприлагащите органи, че Баек е бил арестуван в далекоизточния град Владивосток, преди да бъде трансфериран в Москва за " следствени дейности ".

Лий сподели, че Куанг-Сун е псевдоним, употребен от Баек, в сходство с обичая измежду мисионерите, които работят в избрани страни. Баек е работил в Китай, преди да се реалокира във Владивосток, сподели Лий.
 Руски товарен аероплан, глобен от Съединени американски щати, кацна в Пхенян
Руски товарен аероплан, глобен от Съединени американски щати, кацна в Пхенян

Подобни визити са рядкост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР