Ръководителят на германските въоръжени сили, генералният инспектор Карстен Бройер, призова

...
Ръководителят на германските въоръжени сили, генералният инспектор Карстен Бройер, призова
Коментари Харесай

Началникът на германските въоръжени сили призова за създаване на противоракетен щит срещу Русия

Ръководителят на немските въоръжени сили, генералният контрольор Карстен Бройер, прикани за бързо създаване на противоракетна защита против евентуални закани от страна на Русия, съобщи.

Jefe de la Bundeswehr insta a rápido despliegue de defensa

En, el jefe del Estado Mayor de la, Carsten Breuer, exige un rápido desarrollo de la contra posibles amenazas desde. (cp).
— DW Español (@dw_espanol)

" Разполагаме с пет до осем години. В рамките на този интервал би трябвало да създадем система за противоракетна защита. Нямаме друга опция ", съобщи Бройер пред вестниците от медийната група " Функе ". " Смятаме, че Русия ще бъде в положение да води война против страните от НАТО в границите на пет до осем години. Дотогава ние в Германия също би трябвало да сме в положение да отблъснем такава офанзива ", сподели той.

Руският президент Владимир Путин не крие желанията си по отношение на Запада, сподели Бройер, като добави, че нахлуване против западна страна все още съставлява най-лошия сюжет. Подобна офанзива обаче може да се реализира " в целия набор - от хакерски атаки до набези с безпилотни самолети и ракети ", добави той.

Бройер отхвърли изказванията в Германия за допускането на замразен спор в Украйна.

" Замразяването на войната допуска приемане на това и от двете страни. Едва ли има замразен спор в света, който да не е избухнал още веднъж ", сподели началникът на Бундесвера (германската армия). " Настоящата военна обстановка в Украйна прави замразяването на войната нито допустимо, нито желателно ", добави той. 

Той реагира на изявлението на Ролф Мюцених, ръководител на парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Олаф Шолц, направено в Народното събрание по-рано този месец.

" Не е ли време освен да приказваме за това по какъв начин да водим война, само че и да помислим по какъв начин да замразим една война и да я прекратим по-късно ", съобщи тогава Мюцених. По-късно той съобщи, че опозицията е извадила елементи от изявлението му от подтекста и е заявила непоколебимата му поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите ѝ отпреди 2014 година, отбелязва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР