Ръководителят на Европейския клон на Световната здравна организация Ханс Клуге

...
Ръководителят на Европейския клон на Световната здравна организация Ханс Клуге
Коментари Харесай

СЗО подготвя реакция, ако Русия използва химически оръжия в Украйна

Ръководителят на Европейския клон на Световната здравна организация Ханс Клуге заяви през днешния ден, че СЗО се приготвя за възможни “химически набези “в Украйна, съобщи Ройтерс.

“Предвид несигурността на актуалното състояние, няма гаранции, че войната няма да се задълбочи”, сподели Клуге в изказване за медиите, публикувано от украинския град Лвов. Здравната организация на Организация на обединените нации разисква всички сюжети и се готви за разнообразни обстановки, в които може да се озове украинският народ – “от лекуването на огромен брой потърпевши до химически нападения”, означи той, без да навлиза в детайлности.

На 24 март НАТО разгласи, че ще даде на Украйна защитно съоръжение против химически, биологични и нуклеарни закани и ще отбрани силите си, ситуирани на източния фланг, против тези закани.

В сряда САЩ оповестиха, че дават на Украйна животоспасяващо защитно съоръжение, което може да бъде употребявано, в случай че Русия употребява химически и биологични оръжия.

Оборудването и консумативите, които бяха поискани от Киев, се доставят от време на време, като някои от тях към този момент са доставени в Украйна, сподели служителят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР